Een meisje zonder armen naait met haar voeten beschermende maskers voor artsen en verpleegkundigen

Janine image
door Janine

01 Mei 2020

Een meisje zonder armen naait met haar voeten beschermende maskers voor artsen en verpleegkundigen
Advertisement

De hele wereld probeert concrete hulp te bieden aan de medewerkers van het wereldwijde gezondheidssysteem, dat op de proef wordt gesteld vanwege het uitbreken van de Covid-19 pandemie; veel van dit gezondheidspersoneel, waaronder artsen en vooral verpleegkundigen, hebben geen persoonlijke beschermingsmiddelen, of beter gezegd individuele beschermings- en veiligheidsvoorzieningen, zoals maskers, wegwerphandschoenen en vizieren. Er zijn mensen die op hun manier alles doen om ervoor te zorgen dat artsen en verpleegkundigen in staat zijn om het virus te bestrijden.

via Newsflare

Advertisement
Viral News/YouTube

Viral News/YouTube

Neem bijvoorbeeld het buitengewone verhaal van Norfarrah. Norfarrah Syahirah Shaari is een 32-jarige vrouw geboren zonder armen, wat betekent dat haar hele leven is opgebouwd rond aanpassing. Ze weigerde zich door haar handicap te laten definiëren, zozeer zelfs dat ze de wereld laat zien hoe ze in staat is om maskers voor anderen te naaien met haar voeten. En de door haar geproduceerde productiemaskers lijken ongelooflijk.

Norfarrah woont in Selangor, in Maleisië, en maakt maskers zodat ziekenhuispersoneel over alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen beschikt in een tijd waarin het hele wereldwijde gezondheidssysteem te kampen heeft met een gebrek aan effectieve persoonlijke beschermingsmiddelen.

Advertisement
Viral News/YouTube

Viral News/YouTube

Norfarrah is een van de vele vrijwilligers die werken voor het programma Teluk Intan Community College; de vrouw is bezig met het maken van maskers met 34 andere mensen, maar ze ontwikkelde haar vaardigheden met een naaimachine al lang voor de Covid-noodsituatie.

"Ik heb de naaimachine ongeveer acht jaar geleden leren gebruiken omdat ik gepersonaliseerde kleding voor mijn lichaam nodig had", zei ze, volgens de woorden van Newsflare. "In het begin was het moeilijk, maar na veel hard werken en geduld leerde ik het snel te gebruiken." Elke dag laat Norfarrah zien dat ook een gehandicapte vrouw nog steeds kan helpen deze strijd te bestrijden. Met buitengewone resultaten!

Advertisement