Een meisje zonder armen naait met haar voeten beschermende maskers voor artsen en verpleegkundigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een meisje zonder armen naait met haar…
5 huismiddeltjes om vergeelde kussens wit te maken en ze te reinigen zonder teveel uit te geven Twee broertjes worden achtergelaten in de vuilnisbak: een pastoor en zijn vrouw adopteren ze en geven ze een nieuw leven

Een meisje zonder armen naait met haar voeten beschermende maskers voor artsen en verpleegkundigen

01 Mei 2020 • Door Janine
2.467
Advertisement

De hele wereld probeert concrete hulp te bieden aan de medewerkers van het wereldwijde gezondheidssysteem, dat op de proef wordt gesteld vanwege het uitbreken van de Covid-19 pandemie; veel van dit gezondheidspersoneel, waaronder artsen en vooral verpleegkundigen, hebben geen persoonlijke beschermingsmiddelen, of beter gezegd individuele beschermings- en veiligheidsvoorzieningen, zoals maskers, wegwerphandschoenen en vizieren. Er zijn mensen die op hun manier alles doen om ervoor te zorgen dat artsen en verpleegkundigen in staat zijn om het virus te bestrijden.

via: Newsflare

Neem bijvoorbeeld het buitengewone verhaal van Norfarrah. Norfarrah Syahirah Shaari is een 32-jarige vrouw geboren zonder armen, wat betekent dat haar hele leven is opgebouwd rond aanpassing. Ze weigerde zich door haar handicap te laten definiëren, zozeer zelfs dat ze de wereld laat zien hoe ze in staat is om maskers voor anderen te naaien met haar voeten. En de door haar geproduceerde productiemaskers lijken ongelooflijk.

Norfarrah woont in Selangor, in Maleisië, en maakt maskers zodat ziekenhuispersoneel over alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen beschikt in een tijd waarin het hele wereldwijde gezondheidssysteem te kampen heeft met een gebrek aan effectieve persoonlijke beschermingsmiddelen.

Norfarrah is een van de vele vrijwilligers die werken voor het programma Teluk Intan Community College; de vrouw is bezig met het maken van maskers met 34 andere mensen, maar ze ontwikkelde haar vaardigheden met een naaimachine al lang voor de Covid-noodsituatie.

"Ik heb de naaimachine ongeveer acht jaar geleden leren gebruiken omdat ik gepersonaliseerde kleding voor mijn lichaam nodig had", zei ze, volgens de woorden van Newsflare. "In het begin was het moeilijk, maar na veel hard werken en geduld leerde ik het snel te gebruiken." Elke dag laat Norfarrah zien dat ook een gehandicapte vrouw nog steeds kan helpen deze strijd te bestrijden. Met buitengewone resultaten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt