Twee vrienden vermommen zich als Spider-Man en brengen een bezoek aan de buurtkinderen die in quarantaine zijn vanwege Covid-19 - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Twee vrienden vermommen zich als Spider-Man…
Een cake zonder boter om in een pan te bakken: een zacht en licht dessert voor wie de oven niet aan wil zetten Tijdens de lockdown, bood een man aan om grafstenen op de lege begraafplaatsen schoon te maken

Twee vrienden vermommen zich als Spider-Man en brengen een bezoek aan de buurtkinderen die in quarantaine zijn vanwege Covid-19

03 Mei 2020 • Door Janine
1.536
Advertisement

Al deze dagen in eenzame opsluiting doorbrengen kan voor veel mensen erg vermoeiend en frustrerend zijn, vooral voor de kleintjes, die gedwongen worden thuis te blijven zonder enige kans om hun vriendjes te zien en met ze te spelen. Helaas had niemand kunnen voorspellen dat 2020 een jaar zou worden dat gekenmerkt zou zijn door een ongekende pandemie. Het is voor kinderen bijzonder moeilijk om thuis te blijven zonder de mogelijkheid te hebben leeftijdsgenoten te ontmoeten of in de speeltuin te gaan spelen; om het moreel van de kleintjes wat te verhogen, maar ook van veel volwassenen, hebben een vechtsportleraar en een vriend van hem besloten het kostuum te dragen van een van 's werelds bekendste superhelden - Spider-Man! Samen brengen de twee hun uurtje aan dagelijkse oefeningen door om de kinderen en volwassenen uit de buurt te begroeten en hun moreel op te krikken.

Het idee kwam van Andrew Baldock, een vechtsportmeester die zijn Spider-Man-kostuum voor de dag heeft gehaald, daterend uit de tijd dat hij zijn leerlingen verbaasde met praktische demonstraties die precies dat kostuum droegen. Samen met zijn vriend Jason Baird loopt Andrew door Stockport, een buitenwijk van Londen (VK), gekleed als Spider-Man, in een poging blijdschap en glimlachen te brengen in de huizen van kinderen die zich eenzaam voelen op dit moeilijke moment.

Zodra de twee het masker en hun kostuum dragen, vergeten ze hun ware identiteit en worden ze een van de meest geliefde personages in de geschiedenis van stripverhalen. Dat van Jason en Andrew lijkt een leuke manier om te profiteren van hun dagelijkse uurtje sporten: de kinderen zijn enthousiast en kunnen niet wachten om hun bezoek te ontvangen. Er is zelfs een Facebook-groep gecreëerd waarin je je bezoek kunt "boeken" - op deze manier wordt geen enkel kind over het hoofd gezien.

Advertisement

Een andere manier om de aandacht van de twee "superhelden" te trekken, is door een tekening te maken om aan de ramen te hangen met het verzoek van de kinderen: "Stop hier", zegt een gekleurd vel papier, hangend aan het raam van een huis.

Uiteraard is er geen besmettingsgevaar, aangezien de twee "superhelden" altijd de juiste afstanden houden en ervoor zorgen dat het risico niet wordt vergroot.

Niet alleen de kinderen zijn enthousiast over deze bezoeken - zelfs de volwassenen die de twee superhelden tegenkomen, kunnen een glimlach niet inhouden en kunnen niet wachten om een selfie met hen te maken.

Dankzij hun populariteit hebben de twee een fondsenwervingspagina opgezet om de echte “superhelden” van deze periode te ondersteunen: artsen en verpleegkundigen van de ziekenhuizen die in de frontlinie staan met Covid-19-patiënten. Tot dusver is dankzij hun initiatief 34.000 dollar ingezameld.

Geweldig!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt