Lerares zorgt voor het pasgeboren broertje van een van haar leerlingen: bij de jongen thuis hebben ze allemaal Covid

Janine

26 Februari 2021

Lerares zorgt voor het pasgeboren broertje van een van haar leerlingen: bij de jongen thuis hebben ze allemaal Covid
Advertisement

Wanneer de situatie verslechtert en het moment van nood zich voordoet, is de mens in staat tot buitengewone daden van vriendelijkheid en solidariteit die elke twijfel wegnemen over de onverschilligheid en slechtheid die deze waanzinnige wereld waarin we leven lijkt te hebben genomen. Het uitbreken van de wereldwijde pandemie door Covid-19 zou mensen nog verder van elkaar kunnen vervreemden, maar op zo'n gecompliceerd, onverwacht en uniek moment als dit hebben sommige gebaren van empathie en solidariteit ons hart echt verwarmd...

via ABC 7 News

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Maak kennis met Luciana Lia, lerares Engels voor buitenlanders aan de Hart Magnet Elementary School in Stamford, in Connecticut; Luciana zorgde voor een korte periode voor de baby die een paar weken geleden werd geboren in het gezin van Zully, een student van de cursus Engels die Luciana gaf; toen hij ziek werd door Covid, wist Zully niet precies hoe hij besmetting bij de nieuwste aanwinst in huis moest voorkomen, aangezien de moeder en daarna ook de vader van de jongen ziek werden.

Om deze reden, omdat hij het aan niemand anders kon vragen, belde Zully zijn lerares Engels om haar te vragen of ze een paar weken voor de pasgeborene kon zorgen, totdat ze allemaal genezen waren.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Luciana kon duidelijk geen nee zeggen tegenover die situatie van grote noodsituatie betreft familie en gezondheid, om deze reden verwelkomde ze de pasgeboren baby in haar huis; om hem elke dag in contact te brengen met de leden van zijn familie in quarantaine, organiseerde Luciana videogesprekken op mobiele telefoons, zodat ze elkaars gezichten konden zien, alsof ze er allemaal waren, allemaal naast elkaar.

De woorden van Zully's moeder en de jongen waren echt emotioneel toen ze hoorde dat de genereuze lerares Engels voor de nieuwe aanwinst in het huis zou zorgen: "Dit gebaar is iets wat niemand zich had kunnen voorstellen. De essentiële werkers verlaten het huis elke dag, in plaats daarvan zijn wij allemaal thuis, werken en proberen we dit nieuwe normaal te begrijpen dat ons allemaal heeft overvallen. Maar deze onbaatzuchtige daad van de kant van de lerares Engels van mijn zoon herinnert ons eraan dat onze menselijkheid ons allemaal essentieel maakt... voor elkaar."

GoFundMe

GoFundMe

Ontroerende en zeer emotionele woorden die ons eens te meer laten zien dat we in tijden van nood en noodzaak en wederzijdse solidariteit in staat zijn tot uitzonderlijke en ondenkbare gebaren van vrijgevigheid. Ons respect en onze diepe bewondering gaan naar Luciana Lira, een lerares met een hart van goud waar we allemaal een voorbeeld aan zouden moeten nemen!

Advertisement