Solidariteitsverlof: medewerkers geven hun resterende vakantiedagen aan een collega die zijn minderjarige kind moet bijstaan

Janine image
door Janine

15 December 2020

Solidariteitsverlof: medewerkers geven hun resterende vakantiedagen aan een collega die zijn minderjarige kind moet bijstaan
Advertisement

We brengen meer dan de helft van onze tijd door op de werkplek, en daarom moeten we proberen er een gezellige plek van te maken en deze te verbeteren voor het geval dat nodig is. Soms is er kwaad bloed tussen collega's en dat is echt jammer: medewerkers onderling moeten elkaar helpen. Het goede nieuws wat dit betreft komt uit Pesaro, in Italië, waar een jonge medewerker van de gemeente "solidariteitsverlof” moest aanvragen bij personeelszaken. De reden? Zijn minderjarige zoon heeft absoluut onmiddellijke hulp nodig, maar hij heeft alle vrije dagen al opgenomen. “Solidariteitsverlof” stelt alle werknemers van hetzelfde bedrijf in staat om vrijwillig enkele dagen van hun resterende vakantiedagen aan te bieden. Uiteraard moeten bepaalde regels gerespecteerd worden om van deze bijzondere vrije dagen te kunnen profiteren.

via Il Fatto Quotidiano

Advertisement
Pexels

Pexels

De oproep kwam van een jonge medewerker van de gemeente Pesaro en werd door de officemanager Sonia Gigli doorgestuurd naar alle 640 medewerkers van de gemeente. Veel collega's reageerden meteen, terwijl vele anderen direct belden om te weten te komen waar het voor was. Momenteel hebben meer dan 60 medewerkers hun bereidheid bevestigd om resterende vakantiedagen en geannuleerde vakanties af te staan en zij zullen zeker niet de enigen zijn. Het is de eerste keer dat, in ieder geval aan de gemeente Pesaro, dit specifieke verzoek is gedaan en zelfs als op 10 december 2020 de mogelijkheid om vakantiedagen aan te bieden is verstreken, verzekerde de verantwoordelijke Sonia Gigli dat de deadline niet dwingend is en dat daarom alle aanbiedingen nog steeds worden geaccepteerd. Denk nu niet dat deze vrije dagen aan iedereen worden gegeven; om ze te kunnen gebruiken moet je aan bepaalde eisen voldoen!

Een gebaar van solidariteit dat, zeker in een tijd waarin de angst voor Covid-19 ons niet met rust lijkt te laten, het verdient om verteld te worden.

Advertisement