"Bied haar mijn dosis aan": op 91-jarige leeftijd geeft hij zijn Covid-vaccin aan de wanhopige moeder van een gehandicapte

Janine image
door Janine

10 Maart 2021

"Bied haar mijn dosis aan": op 91-jarige leeftijd geeft hij zijn Covid-vaccin aan de wanhopige moeder van een gehandicapte
Advertisement

Met de start van massale vaccinatie over de hele wereld om besmetting door Covid-19 tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk terugkeren naar het dagelijks leven, zijn er miljoenen verzoeken van wanhopige moeders die de regeringen van hun respectievelijke landen willen vragen om te worden gevaccineerd om thuis geen besmetting op te lopen. Veel van deze moeders zijn dagelijkse assistenten van kinderen of naaste familieleden met zeer ernstige pathologieën: als het virus het huis binnendringt, kunnen er catastrofale gevolgen zijn.

via Il Corriere della Sera

Advertisement
Il Corriere della Sera

Il Corriere della Sera

De hoofdpersoon van dit buitengewone verhaal heet Giancarlo Dell’Amico, hij is 91 jaar oud en woont in de stad Carrara, in Italië. Door de leeftijd van Giancarlo viel hij automatisch in de allereerste groep Italiaanse burgers die de eerste dosis van het anti-Covid-vaccin zouden krijgen, maar na het lezen in een krant over de wanhopige kreet van de moeder van een gehandicapte jongen die erom vroeg om een ​​dosis van het vaccin toegediend te kunnen krijgen om het leven van haar zoon niet in gevaar te brengen, werd de man geëmotioneerd:

"Ik las onlangs in de krant La Nazione de wanhopige oproep van deze moeder met een gehandicapt kind. Hij kan het vaccin om medische redenen niet krijgen en zij smeekte om te worden ingeënt om het risico te vermijden het virus op te lopen en haar kind te besmetten, dat het niet zou overleven. Dus belde ik de krant en bood mezelf aan: ik heb een afspraak op 4 maart, vertel haar dat ze met me mee kan gaan, en als ik aan de beurt ben, leg ik de dokter uit dat hij het haar moet geven. Het leek me een simpele en haalbare oplossing, maar nee, ze zeggen dat het protocol het verbiedt."

Advertisement
US Secretary of Defense/Wikimedia

US Secretary of Defense/Wikimedia

Het is duidelijk dat de bureaucratie niet kon toestaan ​​dat de wachtrij werd “overgeslagen” en dat een dosis vaccin die aan een specifieke burger werd toegewezen, zou worden gegeven aan andere mensen die niet binnen het door de regering gekozen bereik vallen, maar Giancarlo's grote vrijgevigheid en empathie hebben ervoor gezorgd dat de lokale politiek, evenals het ministerie van Gehandicaptenzaken, heeft gezorgd voor openheid jegens deze bezorgde en wanhopige ouders: vanaf 4 maart zullen in Italië ook extreem kwetsbare mensen en hun verzorgers een afspraak kunnen maken voor het anti-Covidvaccin.

Mede dankzij het symbolische gebaar van Giancarlo, die op 91-jarige leeftijd nu als een held wordt beschouwd: "Als zoiets kleins voor veel ophef zorgt, dan moeten we medelijden hebben met de wereld. Giancarlo geeft een voorbeeld: als je genoeg hebt gegeten, een broodje in je handen hebt en een hongerig kind tegenover je hebt, wat doe je dan? Zou je het hem niet geven? Ik heb zoiets dergelijks gedaan. In mei word ik 91, het gaat goed met me, ik heb volop geleefd, ik ben niet bang en nog even wachten kost me niets. Waarom mijn vaccin niet aanbieden aan een wanhopige moeder die het meer nodig heeft dan ik? Dat is alles, ik heb niets speciaals gedaan en noem me alsjeblieft geen held. Laten we bescheiden blijven."

De wereld heeft dringend behoefte aan vriendelijke en bescheiden mensen zoals Giancarlo, vandaag meer dan ooit!

Advertisement