Een taxichauffeur brengt patiënten gratis naar het ziekenhuis vanwege de noodsituatie rond Covid-19: het applaus van artsen en verpleegkundigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een taxichauffeur brengt patiënten…
Aardbeien zijn het zomerfruit bij uitstek: heerlijk en rijk aan vitamines, ze zijn een wondermiddel voor het lichaam Een kankerpatiëntje heeft 3 jaar thuis door een raam naar de wereld gekeken: nu mag hij eindelijk naar buiten

Een taxichauffeur brengt patiënten gratis naar het ziekenhuis vanwege de noodsituatie rond Covid-19: het applaus van artsen en verpleegkundigen

29 April 2020 • Door Janine
2.807
Advertisement

De noodsituatie rond het Coronavirus heeft maandenlang de hele wereld op de proef gesteld: iedereen, op verschillende manieren, is geroepen om zijn best te doen om hulp en nabijheid te bieden aan degenen die het nodig hebben of, simpelweg, om te vermijden anderen en onszelf in gevaar te brengen. In deze vreselijke situatie zijn er mensen die, alleen door hun dagelijkse plicht te doen, blijk hebben gegeven van grote hulp.

Onbekende kleine grote helden die zonder ophef het verschil maakten en zichzelf in gevaar brachten. Net als de Spaanse taxichauffeur waar we je over vertellen.

Deze man bracht in de moeilijkste dagen van de noodsituatie veel mensen die in moeilijkheden verkeerden, naar het ziekenhuis, compleet gratis. Immers, wanneer je wordt geconfronteerd met moeilijkheden zoals die veroorzaakt door Covid-19, kunnen persoonlijke belangen ook op de achtergrond komen te staan: deze man heeft dit perfect begrepen en zijn altruïsme is niet onopgemerkt gebleven.

Het personeel van het ziekenhuis waar de man de patiënten gratis naartoe bracht, besloot samen te komen om hem te verwelkomen met een lang applaus. Een manifestatie van volledig onverwachte nabijheid voor hem, die verrast werd net toen hij arriveerde om de zoveelste zieke mee te nemen.

Tegenover deze scène toonde de man een ontroerende bescheidenheid en hief zijn handen op alsof hij wilde zeggen dat het gebaar te veel was. Het ziekenhuispersoneel ging echter verder dan het applaus dat ze opdroegen aan de taxichauffeur: om hem te bedanken voor alle gratis ritten, werd hem een envelop met geld overhandigd. Op dat moment kon de man zijn emotie niet bedwingen, huilend van vreugde.

Naast artsen, verpleegskundigen, overal in de frontlinie om het virus het hoofd te bieden, zijn er nog vele andere mensen die in stilte handelingen van enorme betekenis verrichten. Deze Spaanse taxichauffeur is er een van en de wereld zou zeker meer van zulke mensen nodig hebben.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt