Een dakloze kan het zich niet langer veroorloven zijn trouwe hond te houden en zoekt een nieuw gezin voor hem

Janine image
door Janine

03 Mei 2020

Een dakloze kan het zich niet langer veroorloven zijn trouwe hond te houden en zoekt een nieuw gezin voor hem
Advertisement

De liefde die kan bestaan tussen een mens en zijn hond is een geweldig gevoel, dat vaak verder gaat dan welk verschil en moeilijkheid dan ook. Een hond zal zijn tweebenige vriend altijd het maximale geven, ook al zijn de omstandigheden waarin hij leeft niet de beste: onvoorwaardelijke liefde, nabijheid en steun zonder veel terug te vragen.

De dakloze hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen, weet erover mee te praten. Een man die van het leven bijna niets heeft gehad, maar die twee lange jaren het geluk heeft gehad een zeer trouw en aanhankelijk hondje aan zijn zijde te hebben. Hij houdt heel veel van hem en daarom heeft hij besloten om voor hem een betere toekomst te zoeken.

via Eliane Rocha/Facebook

Advertisement
Eliane Rocha/Facebook

Eliane Rocha/Facebook

Wonen op straat is niet eenvoudig en de middelen van deze dakloze zijn echt beperkt. Het hondje dat hem al twee jaar vergezelt is, ondanks dat het een onvervangbare metgezel is, moeilijk te onderhouden geworden. Dus in plaats van hem in de steek te laten en hem aan zijn lot over te laten, besloot de man een gezin te zoeken dat voor hem kan zorgen en van hem kan houden, net zoals hij heeft gedaan sinds hij een puppy was.

Advertisement
Eliane Rocha/Facebook

Eliane Rocha/Facebook

Het ontroerende verhaal werd aan de wereld verteld door Facebook-gebruiker Eliane Rocha, die foto's van de man deelde met zijn trouwe viervoeter. De vrouw schreef dat ze op straat met de dakloze had gesproken en dat de man haar in tranen bewust maakte van de noodzaak iemand te vinden die, met vrijgevigheid en onbaatzuchtigheid, zijn geliefde hond wilde meenemen. De situatie is daarom openbaar gemaakt, in de hoop dat de hond snel een nieuw huis en een nieuw gezin zal vinden.

Het is tenslotte normaal dat de mens het beste wil voor zijn trouwe levenspartner en hoewel het moeilijk zal zijn om zich los te maken van het dier, zijn we ervan overtuigd dat de hond niet zal vergeten wie zoveel voor hem heeft gedaan, ondanks dat hij weinig heeft.

Advertisement