De jonge caissière biedt aan om de boodschappen te betalen aan een vrouw in moeilijkheden

Janine image
door Janine

04 Mei 2020

De jonge caissière biedt aan om de boodschappen te betalen aan een vrouw in moeilijkheden
Advertisement

Het is niet ongebruikelijk dat mensen van een bepaalde leeftijd klagen over de schaarste aan waarden en positieve gevoelens bij de jongeren van vandaag. Vaak worden jongeren “beschuldigd” van oppervlakkigheid en dat ze niet begrijpen wat echt belangrijk is in het leven. Maar zoals met alle dingen is het onmogelijk om te generaliseren, aangezien er veel meisjes en jongens zijn die deze oordelen volledig kunnen ontkennen.

Net als de 19-jarige hoofdpersoon van ons verhaal, een jongen die, voor wat hij heeft gedaan, niet alleen heeft laten zien dat hij een groot hart heeft, maar ook een voorbeeld is voor veel van zijn leeftijdsgenoten en volwassenen.

via CBS DFW

Advertisement
CBSDFW/Youtube

CBSDFW/Youtube

Zijn naam is John Lopez en hij woont in Princeton, in Texas. Hij werkt als caissière in een Walmart-supermarkt in zijn stad en staat bij de lokale bevolking bekend om zijn beleefdheid en optimisme. Met dit vooropgesteld is het niet moeilijk om de redenen te begrijpen voor wat hij deed toen hij een vrouw in moeilijkheden zag, die niet in staat was de boodschappen te betalen.

Advertisement
CBSDFW/Youtube

CBSDFW/Youtube

Toen hij besefte dat de vrouw de vereiste 110 dollar niet zou kunnen betalen en de moeilijkheid en schaamte waarmee alles gebeurde opmerkte, nam John de situatie ter hand en bood aan om te betalen. Dat klopt: op 19-jarige leeftijd begreep de jongen perfect het belang van het helpen van anderen en handelde persoonlijk om haar te helpen.

CBSDFW/Youtube

CBSDFW/Youtube

De scène ontsnapte niet aan een vrouw die op dat moment aan het afrekenen was en de episode op sociale media wilde delen. John, geïnterviewd door CBS DFW, zei dat hij niet verwachtte dat iemand zou opmerken wat hij had gedaan: het was een eenvoudig gebaar van altruïsme, zoals zijn ouders hem hadden geleerd. Eenvoudig, maar met een enorme betekenis, omdat het een van die acties is die ervoor zorgt dat we een glimlach en een beetje vertrouwen in de mensheid krijgen.

CBSDFW/Youtube

CBSDFW/Youtube

Het verhaal van de door Lopez betaalde boodschappen ging al snel het web rond, wat unanieme reacties op goedkeuring opriep. Zozeer zelfs dat Brandon Weddle, een man die vaak bij Walmart koopt waar de jongen werkt, heeft besloten om een fondsenwerving voor John op GoFundMe te creëren, om hem te helpen geld opzij te zetten om zijn studies aan de universiteit te betalen. De deelname was enorm en in korte tijd bedroeg het ingezamelde bedrag meer dan $37.000. Een ongelooflijk bedrag, samen met de verschillende openbare erkenningen die lokale instellingen aan de 19-jarige hebben toegekend. Het valt niet te ontkennen: de wereld zou echt een betere plek zijn als meer mensen zich zouden gedragen als deze zeer genereuze jongen!

Advertisement