Een vrouw beledigt de caissière door te zeggen dat ze dom is: de baas komt tussenbeide en verwijdert haar uit de winkel

Janine image
door Janine

05 Mei 2020

Een vrouw beledigt de caissière door te zeggen dat ze dom is: de baas komt tussenbeide en verwijdert haar uit de winkel
Advertisement

Iedereen die in contact met het publiek en met klanten werkt, weet hoe moeilijk het soms kan zijn om kalm te blijven. In een winkel, op de meest chaotische en drukke momenten, maak je echt van alles mee. Het komt vaak voor om klanten mee te maken die door hun geduld te verliezen en met (vermoedelijke) superioriteit te handelen, het personeel beledigen. Het is waar: "de klant is koning", zoals gezegd wordt, maar soms is het echt moeilijk om alles maar te accepteren.

Gelukkig is er geen tekort aan werkgevers en managers die vaak zulke negatieve scènes meemaken dat ze, uit liefde voor gerechtigheid, besluiten om partij te kiezen voor de beledigde werknemer, net als in het geval van de hoofdpersoon van ons verhaal.

via Mindblowingvideos

Advertisement
Wolfmann/Wikimedia - foto di archivio

Wolfmann/Wikimedia - foto di archivio

De onbeleefdheid van anderen doorstaan om je baan te behouden is zeker niet gemakkelijk. Dag in dag uit is dit voor veel verkopers over de hele wereld een realiteit. Een studente aan de universiteit die als kassamedewerkster in een winkel voor huishoudelijke apparaten werkt om haar studie te betalen, voelde de onmacht om zichzelf niet te kunnen verdedigen tegenover een vrouw die woedend was en haar waar iedereen bij was begon te beledigen.

De reden, zoals vaak gebeurt in deze gevallen, was een onbenuligheid. De klant had een aantal kortingsbonnen waarmee ze haar aankopen wilde betalen. Helaas was een van deze tegoedbonnen niet langer geldig op het moment van de aankoop, aangezien het lang geleden was dat het werd uitgegeven. Dus legde de caissière, niet in staat om het te valideren, de situatie uit aan de vrouw. Het was op dat moment dat de vrouw haar geduld verloor en een op zijn zachtst gezegd arrogante scène schopte.

Advertisement
Pxfuel - foto di archivio

Pxfuel - foto di archivio

Nadat ze protesteerde en beweerde dat het onmogelijk was dat de coupon ongeldig was, wilde de vrouw de manager spreken en fluisterde ze tegen haar jonge dochter, die naast haar stond: "Zie je, schat? Daarom staat mamma erop dat je studeert: dan word je geen mislukte caissière zoals zij", duidelijk verwijzend naar het meisje.

Op dat moment legde de werknemer, terecht verontwaardigd en diep beledigd, haar uit dat ze parttime werkte om haar studie te betalen. De werkgever had ondertussen, die de hele scène had gezien, besloten in te grijpen. Hij haalde de gekozen items terug en nodigde de klant uit om te vertrekken en niet terug te keren totdat haar houding veranderde. "In mijn winkel tolereer ik niet dat personeel beledigd en vernederd wordt." De vrouw verliet dus de winkel en kreeg een behandeling die zeker passend was gezien haar houding.

Een gebeurtenis die het enorme belang van respect toont, een waarde die altijd moet worden toegekend, ongeacht enig verschil, waar of verondersteld. Het enige dat overblijft is het complimenteren met de werkgever van deze kassamedewerkster, die heeft laten zien dat hij weet wat hij doet en dat hij het welzijn van zijn werknemers in gedachten heeft in plaats van steriele vooroordelen.

Advertisement