Hoe je modelleerpasta met bicarbonaat maakt, perfect voor het maken van decoraties en kleine voorwerpen - BekijkDezeVideo.nl
x
Hoe je modelleerpasta met bicarbonaat…
Na 8 weken aan de beademing te hebben gelegen, geneest een vader van Covid en komt op tijd thuis voor de verjaardag van zijn zoon Een hond wordt in het afval gegooid en gescheiden van haar puppy's: misschien was ze betrokken bij een gevecht

Hoe je modelleerpasta met bicarbonaat maakt, perfect voor het maken van decoraties en kleine voorwerpen

10 Mei 2020 • Door Janine
2.235
Advertisement

Herinner je je de werkjes die we op school deden met zoutdeeg of met andere materialen die in de loop van de tijd verloren lijken te zijn gegaan? In werkelijkheid zijn dit belangrijke experimenten die heel goed op volwassen leeftijd kunnen worden uitgevoerd: er bestaat polymeerpasta en plasticine die op een volledig professionele manier geschikt zijn voor de meest uiteenlopende werkjes. Maar als je thuis niets hebt om iets creatiefs te boetseren, geven we je een tip om een heel zachte en kneedbare pasta te maken die dankzij de intens witte kleur perfect is voor kleine en elegante creaties: zuiveringszout!

Probeer dit eenvoudige recept te volgen en je zult zien dat ideeën voor Moederdag, Vaderdag of iemand anders waar je om geeft, niet zullen ontbreken!

foto: Lia Griffith

De ingrediënten om deze handgemaakte modelleerpasta te maken zijn heel eenvoudig en maken het 100% natuurlijk: 100 gr maïszetmeel, 100 ml water en 200 gr zuiveringszout.

Het enige wat je hoeft te doen is alle 3 ingrediënten in pan met antiaanbaklaag op het fornuis te zetten; blijf roeren tot je een homogeen en compact mengsel krijgt. Zet het gas uit en leg het verkregen mengsel op een werkblad, zorg ervoor dat je je niet verbrandt. Blijf met je handen werken tot je een zachte en kneedbare spierwitte pasta hebt gekregen. Het uiterlijk van deze boetseerklei is erg fascinerend en het pure uiterlijk doet enigszins denken aan dat van porselein.

foto: Lia Griffith

Dankzij dit eenvoudige recept kun je veel dingen maken die zich lenen voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Voor Moederdag of in ieder geval om iets persoonlijks te geven aan je moeder (maar ook aan een vriendin) willen we je deze prachtige ringhouder tonen gemaakt met modelleerpasta en bicarbonaat.

Hoe maak je het? Verdeel het zuiveringszout in twee delen en voeg oranje of rode tempera aan één deel toe. Het deel van de gekleurde pasta wordt gebruikt om de gekleurde hoeden van de paddenstoel ringhouder te maken, terwijl het witte deel de onderkant van de paddenstoelen vormt.

Advertisement
foto: Lia Griffith

Maak 3 "rolletjes” van verschillende lengtes met de witte modelleerpasta en creëer, wederom met deze laatste, een basis om de 3 paddenstoelen stabiel te kunnen plaatsen. De toevoeging van de kleine witte balletjes op de hoed van de paddenstoelen maakt je werk nog nauwkeuriger en gedetailleerder.

foto: Lia Griffith

Laat het opdrogen totdat je voorwerp volledig is uitgehard. De pasta met zuiveringszout kan in de droogfase wat moeilijkheden hebben en kleine scheurtjes vertonen: niets dat niet gemakkelijk opgevuld kan worden!

Nu hoef je alleen je fantasie de vrije loop te laten en schattige en kleine decoraties te maken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt