Een jongen verstopt zijn vriendin in de kofferbak van de auto om bij haar te zijn tijdens de quarantaine: allebei bekeurd

Janine image
door Janine

06 Mei 2020

Een jongen verstopt zijn vriendin in de kofferbak van de auto om bij haar te zijn tijdens de quarantaine: allebei bekeurd
Advertisement

De maatregelen van quarantaine en sociale afstand als gevolg van het Coronavirus waren en blijven niet voor iedereen gemakkelijk om mee om te gaan. In veel landen van de wereld hebben mensen die gedwongen zijn thuis te blijven, ver van hun geliefden en hun gebruikelijke activiteiten, deze nieuwe realiteit niet volledig kunnen accepteren.

In Italië, een van de Europese landen die het meest getroffen zijn door Covid-19, ondergaan de beperkingsmaatregelen een eerste, lichte versoepeling, maar er zijn er die desondanks tegen de regels in gaan, en zich daardoor in een nogal gênante situatie bevinden.

via Adnkronos

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De liefde tussen een jong stel is vaak iets dat geen grenzen kent en soms tot onnadenkende acties leidt. De twee Italiaanse jongeren die in Trentino door de politie in de auto werden aangehouden zonder dat ze een geldige reden hadden om het huis te verlaten, weten er alles van.

Toen de auto werd aangehouden, werd deze door de politie geïnspecteerd, en zo kwamen ze erachter dat de vriendin van de jongen in de kofferbak zat verstopt, om aan alle controles te ontsnappen en om wat tijd met haar geliefde door te brengen. Helaas voor hen heeft het controlepunt echter de "ontwijkingspoging” verpest en kregen de twee een boete opgelegd, ondanks dat de wetshandhavingsinstanties begrepen dat ze geen "criminele" bedoeling hadden.

Een poging tot camouflage die scènes van veel actiefilms oproept, en waar tegenover de Italiaanse politie zeker versteld stond, misschien zelfs een beetje geamuseerd. De regels blijven respecteren om overal het virus in te dammen, is op dit moment van fundamenteel belang: met wat meer geduld kunnen we allemaal snel weer tijd met onze dierbaren doorbrengen.

Advertisement