Irrigeren door plastic flessen te recyclen: een ingenieuze methode om onnodige verspilling van water te voorkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Irrigeren door plastic flessen te recyclen:…
Na 73 jaar huwelijk sterft een ouder echtpaar door Covid-19, 6 uur na elkaar Een oude straatverkoper huilt van geluk wanneer een groep jonge mensen al zijn producten koopt om hem te steunen

Irrigeren door plastic flessen te recyclen: een ingenieuze methode om onnodige verspilling van water te voorkomen

Door Janine
1.912
Advertisement

De passie voor groen en tuinieren komt op alle leeftijden en vaak op de moeilijkste momenten van het leven, wanneer de gedachte om je te wijden aan een kleine moestuin of het kweken van sierplanten eerder een therapeutische keuze dan een hobby lijkt te zijn. Hoe dan ook, of je nu een beginner of een "deskundige" bloemen- en groenteteler bent, het is altijd goed om een paar trucs in gedachten te houden om water te besparen tijdens het besproeien en, tegelijkertijd, onze planten gezond te houden. Om onnodige verspilling van water te voorkomen, is het raadzaam om met alternatieve oplossingen te werken en een beetje te ”doe-het-zelven”. Door deze methode te volgen, kun je profiteren van een eenvoudig natuurlijk principe waarmee je een goede luchtvochtigheid van de grond kunt krijgen.

Neem twee plastic flessen van verschillende grootte: een normale fles, om de hals af te snijden, en een grotere fles, waarvan je in plaats daarvan alleen de onderkant afsnijdt. Op deze manier krijgen we twee stukken die we als een bel in elkaar moeten zetten - de hals van de grotere fles moet de over de onderkant van de kleinere fles en moet goed in de grond worden gezet.

Voordat je de onderdelen van de fles op de hierboven beschreven manier plaatst, moet je de kleinste fles met water vullen. Eenmaal gevuld, zet je het op de grond en bedek je het met de hals van de grotere fles, als een bel. Nu is je "irrigatiesysteem" klaar om in actie te komen en bespaar je veel water!

Advertisement

Plaats de flessen in de grond van je moestuin, vlakbij de planten en besprenkel het omliggende gebied met stro dat nuttig zal zijn voor het handhaven van een goede vochtigheidsgraad van de grond.

Dankzij deze eenvoudige methode zal de zon het water in de bodem van de kleinere fles verdampen; het water zal condenseren op de wand van de hals van de grotere fles, waardoor de waterdruppels direct in de grond terechtkomen.

Een eenvoudig en effectief idee!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt