Zo kun je een citroenplant thuis kweken zonder ze in de supermarkt te kopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zo kun je een citroenplant thuis kweken…
Als je kinderen het Volgens de wetenschap is dit het lichaam van een vrouw die mannen het meest waarderen. Ben je het daarmee eens?

Zo kun je een citroenplant thuis kweken zonder ze in de supermarkt te kopen

Door Janine
3.597
Advertisement

Tegenwoordig lijkt het erop dat we nooit tijd genoeg hebben, zelfs zo dat mensen soms liever eten bestellen dan het zelf klaarmaken - laat staan dat ze het kweken. We kopen alles bij de supermarkt, een beetje vanwege vermoeidheid, een beetje vanwege de ontoereikendheid van ruimte of kennis. En toch zijn er veel mensen die de waarde en smaak van producten die met hun eigen handen zijn gegroeid nog steeds waarderen.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een moestuin te hebben, vooral als je in een appartement woont, maar er zijn enkele producten die je zelf kunt kweken, zelfs zonder grote ruimtes, en die handig zijn om in huis te hebben - bijvoorbeeld citroenen. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van het thuis kweken van planten en hoe een citroenplant groeit.

NB: uit citroenzaadjes worden meestal wilde citroenen verkregen; voor het verkrijgen van de vrucht is het nodig om te enten.

De voordelen van het kweken van planten thuis

1. Je hebt volledige zekerheid van de productiekwaliteit. Je bepaalt zelf hoeveel en welke meststof je moet gebruiken en of je pesticiden wilt gebruiken: je weet wat je eet en hoe echt het is.
2. Ze hebben meer vitamines en voedingsstoffen. Ze hoeven niet van de tuin naar de supermarkt te worden vervoerd en van daaruit naar huis, daardoor blijven groenten en fruit meer voedingsstoffen en smaak vasthouden.
3. Je beslist zelf wanneer je ze consumeert. Je kiest wanneer je ze eraf haalt en opeet.
4. Het zijn altijd verse producten. Je kunt het fruit direct kiezen en het meteen opeten.
5. Het is goedkoper. Op de lange termijn is het veel handiger om een plant te laten groeien dan om de vrucht elke keer te kopen.
6. Je eet gezond. Als je ze zelf hebt verbouwd, word je aangemoedigd om fruit en groenten te consumeren, terwijl je in de supermarkt misschien voor snacks zou kiezen.

Hoe een citroenplant thuis te kweken

foto: pixabay

De benodigde materialen:

• een citroen
• een pot of iets vergelijkbaars
• aarde
• ademende plastic folie
• een emmer
• gieter of ander irrigatiehulpmiddel

Begin met het voorbereiden van de grond: doe wat aarde in een emmer en giet er een beetje water in om het te bevochtigen. Vul de pot met de vochtige grond, laat ongeveer een paar centimeter lege ruimte aan de bovenkant, net onder de rand van de pot. Snijd de citroen en verwijder de zaden, die je in de pot doet, onder een paar centimeter aarde. Bewater de zaden langzaam, zorg ervoor dat de aarde niet te nat wordt; bedek de pot dan met plasticfolie en plaats hem op een zonnige plek. Wanneer het begint te ontkiemen (na een week of twee) verwijder je de folie. Naarmate de plant groeit, moet je hem in grotere potten verplaatsen, zodat hij ruimte heeft; vergeet ook niet om kunstmest te gebruiken en ongeveer 8 uur per dag in de zon te laten staan. En als ze opkomen, geniet je van de smaak van door jou gekweekte citroenen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt