Leer hoe je je eigen rozemarijnstruik kunt kweken met behulp van een klein takje rozemarijn! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Leer hoe je je eigen rozemarijnstruik…
Hij laat een slang vrij: het gedrag van het dier liegt er niet om! Wat kun je doen met een bananenschil? Hier zijn 17 toepassingen die je niet had verwacht!

Leer hoe je je eigen rozemarijnstruik kunt kweken met behulp van een klein takje rozemarijn!

Door Sarah Nichele
8.762
Advertisement

Rozemarijn is een prachtige plant, niet alleen omdat een paar takjes van deze plant al voldoende is om je gerechten hoog op smaak te brengen (denk maar aan aardappelen met rozemarijn!), maar ook omdat het een zeer decoratieve en praktische plant voor in de tuin is: de plant is zeer bestendig en zorgt voor een zeer aangename geur. Om nog maar niet te spreken van de geneeskrachtige eigenschappen van rozemarijn! Rozemarijn is namelijk goed voor de spijsvertering en het ademhalingssysteem.

Wie wil er nou niet een eigen rozemarijnstruik in zijn tuin? Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een klein takje!

Snijd allereerst een takje rozemarijn af van een bestaande rozemarijnstruik: kies niet voor een oud takje. Snijd het takje schuin af met behulp van een schaar.

Voor de zekerheid kun je meer takjes afknippen. Plaats de takjes in een beker met kunstmest (indien mogelijk, natuurlijk) en laat het hier een nachtje in staan. Verwijder de kunstmest de volgende dag uit het glas en vul het glas met water; laat de takjes hier een aantal dagen in staan en vul het verdampte water af en toe aan.

Na verloop van tijd zul je zien dat er witte worteltjes zijn gaan groeien aan de takjes. Je kunt de takjes nu in een pot met aarde gaan poten.

Maak een gaatje in de aarde en plant hier de rozemarijn in, nadat je de doornen die zich in de buurt van de witte wortels bevinden, hebt verwijderd. Bevochtig de aarde als deze droog is en wissel het water geven af met het bemesten met een natuurlijk mestmiddel.

Met een beetje geduld en een goede zorg, zal je rozemarijnplantje steeds groter worden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt