Coronavirus, een supermarkt verhoogt “per ongeluk” de prijs van de mondkapjes: het bedrijf verontschuldigt zich

Janine image
door Janine

11 Mei 2020

Coronavirus, een supermarkt verhoogt “per ongeluk” de prijs van de mondkapjes: het bedrijf verontschuldigt zich
Advertisement

Op zo'n delicaat moment dat we allemaal ervaren als gevolg van de wereldwijde pandemie van het Coronavirus, zijn individuele maskers en beschermingen essentieel om het virus niet te laten verspreiden, tenminste tot de ontdekking van een effectief vaccin. We moeten allemaal beschermende maskers dragen, maar er zijn er die duidelijk speculeren over de prijs van deze laatste. Wat lijkt te zijn gebeurd in een Franse supermarkt, de hoofdrolspeler in dit verhaal dat op zijn zachtst gezegd schaamteloos is.

via La Depeche

Advertisement

Voici ce que j'ai pu découvrir en allant acheter les masques pour se protéger à Leclerc St-Amand-les-Eaux aujourd'hui ! 😡😡😡

Pubblicato da Victoire Fievet su Lunedì 4 maggio 2020

In een door Victoire Fievet op Facebook geposte video toont de gebruiker de verhoogde prijs van een set van 10 maskers die zijn gekocht bij een supermarkt van Leclerc in Saint-Amand-les-Eaux, in Frankrijk. In de video laat Victoire zien hoe het label dat op de beschermende apparaten was gedrukt de prijs van 6 euro toonde, maar onder het label zelf zat er nog een ander, waar een prijs van 3 euro te zien was; dit is profiteren van de situatie, aangezien op beide labels de datum van 4 mei 2020 staat.

Victoire, verontwaardigd, publiceerde de video waarin hij de twee prijzen en dezelfde datum laat zien, waardoor het eerst Frankrijk rond ging en vervolgens de hele wereld. Op 4 mei kondigde Michel-Edouard Leclerc, CEO, op zijn blog aan dat de kosten van een drielaags gezichtsmasker €0,50 zouden bedragen, een prijs die lijkt te zijn aangenomen door "de belangrijkste merken voor massadistributie vanaf maandag 4 mei". Daarom verontschuldigde Bertrand Le Come, CEO van de supermarkt, zich officieel bij alle klanten, wijzend op de prijsverhoging met een simpele fout veroorzaakt door een van de medewerkers.

We moeten op de prijs letten die we betalen voor beschermende maskers, ze zijn een essentieel hulpmiddel in deze delicate wereldwijde fase, we mogen geen enkele vorm van uitbuiting toestaan!

Advertisement