Hij heeft thuis geen papier en stiften: een arm kind maakt een tekening met aarde als huiswerk

Janine image
door Janine

15 Mei 2020

Hij heeft thuis geen papier en stiften: een arm kind maakt een tekening met aarde als huiswerk
Advertisement

Met de wereldwijde blokkering zijn veel van de scholen over de hele wereld gesloten vanwege de besmetting met het coronavirus, en daarom zijn de lessen tussen docenten en studenten op afstand voortgezet, dat wil zeggen op afstand en met een goede internetverbinding. Op sommige plaatsen in de wereld, waar er veel armoede is en er vrijwel geen toegang tot computers en elektronische apparaten is, zijn de moeilijkheden bij afstandsonderwijs echt talrijk. Zoals in Argentinië.

via Infobae

Advertisement
Infobae

Infobae

Het ontroerende verhaal dat we je willen vertellen, vond plaats in het dorp Luján de Cuyo, in Argentinië; hier is Claudia Arabena docente beeldende kunst aan de school General Espejo en weet dat veel van haar leerlingen uit zeer arme gezinnen komen, die thuis geen internetverbinding hebben. Lessen op afstand is echt heel moeilijk, dus gaf Claudia de kinderen heel eenvoudig huiswerk op: thuis een kunstwerk maken met wat je hebt.

Een van haar studenten, Luciano, die 11 jaar is, stuurde een foto die de lerares en alle sociale netwerken die foto deelden, ontroerde: de jongen had thuis geen karton of stiften, dus maakte hij samen met zijn 4-jarige broertje een dinosaurus met aarde, takken en stenen. Hij had niets anders.

Advertisement
Infobae

Infobae

Hij gebruikte de aarde vermengd met water om het lichaam van het dier af te bakenen, een paar stokken voor de klauwen en de tanden, en om het kleur te geven, gebruikte hij stof van baksteen. Luciano gaf nog een laatste hand aan zijn werk: met de stokken schreef hij zijn naam in hoofdletters. Uiteindelijk namen zijn ouders een foto en stuurden die naar de lerares.

“Het geeft me een enorme voldoening om te weten dat hij het zelfs ver weg van zijn huis heeft gedaan. Ik wil het werk redden van de kinderen die, ondanks de dramatische situatie, door willen gaan. Dit geeft Luciano's werk nog meer waarde”, zei de docente diep ontroerd.

Huiswerk dat veel meer betekenis heeft dan een les op afstand voor een scherm… wat vind jij?

Advertisement