Hij heeft thuis geen papier en stiften: een arm kind maakt een tekening met aarde als huiswerk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij heeft thuis geen papier en stiften:…
20 zeer praktische oplossingen om die extra ruimte te krijgen die je nodig had, in de garage of de bergkast Een 3-jarige jongen redt zijn bejaarde buurvrouw die per ongeluk 3 dagen vastzat in de kelder

Hij heeft thuis geen papier en stiften: een arm kind maakt een tekening met aarde als huiswerk

Door Janine
2.149
Advertisement

Met de wereldwijde blokkering zijn veel van de scholen over de hele wereld gesloten vanwege de besmetting met het coronavirus, en daarom zijn de lessen tussen docenten en studenten op afstand voortgezet, dat wil zeggen op afstand en met een goede internetverbinding. Op sommige plaatsen in de wereld, waar er veel armoede is en er vrijwel geen toegang tot computers en elektronische apparaten is, zijn de moeilijkheden bij afstandsonderwijs echt talrijk. Zoals in Argentinië.

via: Infobae
foto: Infobae

Het ontroerende verhaal dat we je willen vertellen, vond plaats in het dorp Luján de Cuyo, in Argentinië; hier is Claudia Arabena docente beeldende kunst aan de school General Espejo en weet dat veel van haar leerlingen uit zeer arme gezinnen komen, die thuis geen internetverbinding hebben. Lessen op afstand is echt heel moeilijk, dus gaf Claudia de kinderen heel eenvoudig huiswerk op: thuis een kunstwerk maken met wat je hebt.

Een van haar studenten, Luciano, die 11 jaar is, stuurde een foto die de lerares en alle sociale netwerken die foto deelden, ontroerde: de jongen had thuis geen karton of stiften, dus maakte hij samen met zijn 4-jarige broertje een dinosaurus met aarde, takken en stenen. Hij had niets anders.

foto: Infobae

Hij gebruikte de aarde vermengd met water om het lichaam van het dier af te bakenen, een paar stokken voor de klauwen en de tanden, en om het kleur te geven, gebruikte hij stof van baksteen. Luciano gaf nog een laatste hand aan zijn werk: met de stokken schreef hij zijn naam in hoofdletters. Uiteindelijk namen zijn ouders een foto en stuurden die naar de lerares.

“Het geeft me een enorme voldoening om te weten dat hij het zelfs ver weg van zijn huis heeft gedaan. Ik wil het werk redden van de kinderen die, ondanks de dramatische situatie, door willen gaan. Dit geeft Luciano's werk nog meer waarde”, zei de docente diep ontroerd.

Huiswerk dat veel meer betekenis heeft dan een les op afstand voor een scherm… wat vind jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt