Een verpleegster heeft Covid-19 opgelopen: met haar laatste kracht smeekt ze haar collega's haar leven te redden om haar kinderen weer te zien

Janine image
door Janine

10 Mei 2020

Een verpleegster heeft Covid-19 opgelopen: met haar laatste kracht smeekt ze haar collega's haar leven te redden om haar kinderen weer te zien
Advertisement

Covid-19 heeft het leven van veel gezinnen, die een aantal van hun dierbaren hebben verloren, overhoop gehaald, zonder hen opnieuw te kunnen begroeten. Het virus kan iedereen treffen en heeft ook diegenen besmet die hun leven gaven om dat van de geïnfecteerden te redden.

Het verhaal van vandaag gaat over een verpleegster die, na de zieken te hebben geholpen, zelf in een ziekenhuisbed terecht kwam en haar collega's smeekte haar leven te redden om haar kinderen te zien.

Advertisement
Een verpleegster heeft Covid-19 opgelopen: met haar laatste kracht smeekt ze haar collega's haar leven te redden om haar kinderen weer te zien - 1

Kelly Ward is een Britse verpleegster die tijdens de noodsituatie werkte. Ook zij heeft, net als vele andere collega's over de hele wereld, oneindige en uitputtende diensten gedraaid, en heeft dagelijks tientallen mensen het leven zien verliezen door dit verschrikkelijke virus.

Toen ze zich op haar werk niet goed begon te voelen, was ze bang. Het ziekenhuis stuurde haar naar huis omdat ze erg moest hoesten. De volgende dag voelde ze zich vreemd zwak en had koorts.

In korte tijd verslechterde haar toestand zo erg dat ze niet eens de kracht had om zich te laten testen.

Ze werd met het uur zieker en besloot een ambulance te bellen: bij aankomst in het ziekenhuis werd ze onderworpen aan tests die onthulden wat ze al wist. Ze had positief getest op Covid-19.

Advertisement

Latest Covid Update - 9 days since symptoms started: The consultant came this morning and said “So you’ve been with us...

Pubblicato da Kelly Ward su Martedì 28 aprile 2020

In het ziekenhuis was Kelly erg nerveus. Nauwelijks in staat om zelfstandig te ademen, vertelden haar collega's haar dat ze haar op de longventilator hadden moeten aansluiten. Op dat moment kreeg Kelly een paniekaanval.

Ze realiseerde zich dat ze niet eens afscheid had genomen van haar familie, haar man en vooral van haar kinderen. Wat als het erger werd op het punt dat ze ze nooit meer zou zien? Kelly, met de laatste kracht die ze had, haalde het masker van haar gezicht en smeekte haar collega's haar leven te redden, om haar kinderen weer te kunnen knuffelen.

Misschien was het de angst die haar ertoe bracht het virus te bestrijden: 24 uur later was haar toestand verbeterd. Een paar dagen later werd ze ontslagen en keerde ze terug naar huis.

Net als Kelly hebben heel veel mensen nog ergere tragische momenten meegemaakt. Al onze steun is gericht op verpleegkundigen en gezondheidsmedewerkers die, om tegen het virus te vechten, hulp bieden in deze noodsituatie.

Advertisement