De eigenaren sloten de hond op tussen de deur en het tralies omdat ze tijdens de lockdown niet voor hem konden zorgen

Janine image
door Janine

17 Mei 2020

De eigenaren sloten de hond op tussen de deur en het tralies omdat ze tijdens de lockdown niet voor hem konden zorgen
Advertisement

Ook Chili is getroffen door de Covid-19-pandemie, tot het punt dat sommige gebieden de strategie van lockdown hebben aangenomen. Tijdens de quarantaineperiode hoorde een vrouw over de omstandigheden waarin een hond werd gehouden; het zat opgesloten tussen het tralies en de voordeur, in een zeer kleine ruimte waarin de hond zich niet eens zou kunnen omdraaien. Het excuus van de eigenaren was dat ze hun zieke moeder thuis hadden en dat ze niet voor de hond konden zorgen.

Advertisement

Het gebeurde in Santiago, de hoofdstad van Chili, waar de lockdown de burgers dwong thuis te blijven. Tijdens een noodzakelijke verplaatsing, merkte een vrouw op dat een hond in vreselijke toestand werd gehouden. Het zat opgesloten tussen het ijzeren tralies en de voordeur, in een ruimte van enkele tientallen centimeters. De middelgrote hond kon zich niet verroeren.

De vrouw beweert meerdere keren te hebben aangebeld om met de eigenaren te praten, en pas na een half uur gingen ze naar buiten om haar te vertellen dat de hond daar elke ochtend stond omdat ze een zieke moeder in huis hadden waar ze druk mee waren.

Advertisement

Woedend belde de vrouw de lokale politie. Dankzij hun tussenkomst zal de hond nu een andere accommodatie vinden die zeker niet de ruimte tussen een tralies en de voordeur zal zijn, maar een echt thuis.

Helaas dwingen noodsituaties zoals die van het Coronavirus ons ertoe ons leven te reorganiseren, maar als dit ten koste van weerloze dieren is, is het altijd verkeerd en onrechtvaardig.

Advertisement