Maxik, 2 jaar, kreeg de eerste dosis van 's werelds duurste medicijn: zijn ouders hopen op een goede afloop

Janine image
door Janine

18 Mei 2020

Maxik, 2 jaar, kreeg de eerste dosis van 's werelds duurste medicijn: zijn ouders hopen op een goede afloop
Advertisement

Er is nieuws dat ons hart doet huilen en ons in deze wereld doet twijfelen aan gerechtigheid. Dit gebeurt altijd als we lezen over kinderen die zijn getroffen door ziekten die grotere gevechten voeren dan zijzelf.

Maxik is een 2-jarige jongen uit Tsjechië. Artsen diagnosticeerden bij hem een spinale spieratrofie, een degeneratieve ziekte. Het nieuws dat nu hoop geeft voor deze lieve jongen is dat hij erin geslaagd is om een ​​zeer duur medicijn te nemen, volgens bronnen een van de duurste ter wereld.

via idnes.cz

Advertisement

Maxik lijdt aan spinale spieratrofie, een degeneratieve ziekte die progressieve spierzwakte veroorzaakt, wat leidt tot verminderde vitale functies zoals slikken en ademen. Maxik is echter ook het eerste Tsjechische kind dat Zolgensma heeft gebruikt, een medicijn dat fundamenteel zou zijn bij de behandeling van spieratrofie, maar dat ook een van de duurste medicijnen ter wereld is: $2,15 miljoen per dosis.

Advertisement
Maxik_sme/Facebook

Maxik_sme/Facebook

De ouders van Maxik slaagden erin om het nodige bedrag en nog meer te verzamelen dankzij een openbare inzameling: in feite wist niemand onverschillig te blijven bij het verhaal van het kind. Uiteindelijk werd het medicijn echter gedekt door een ziektekostenverzekering.

De familie van het kind houdt de Facebook-pagina gewijd aan Maxik up-to-date, waar ze nieuws gaven over de eerste toediening van het medicijn en waar ze alle artsen en verpleegkundigen die voor hun zoon zorgden wilden bedanken. Laten we hopen dat dit medicijn Maxik helpt.

Kom op Maxik, we moedigen je allemaal aan!

Advertisement