Moeder zijn brengt vaak offers en zorgen met zich mee: we moeten leren om vaker "ik hou van je" te zeggen

Janine image
door Janine

19 Mei 2020

Moeder zijn brengt vaak offers en zorgen met zich mee: we moeten leren om vaker "ik hou van je" te zeggen
Advertisement

Een moeder zou alles voor haar kind doen. Het maakt niet uit dat ze soms te streng is, dat ze schreeuwt, dat ze vaak te gemakkelijk boos wordt, dat ze volhardend is, dat ze soms haar kinderen niet alleen wil laten omdat ze zich ongemotiveerd ongerust maakt: een moeder weet dat dit gedrag soms nodig is voor de opvoeding van haar nakomelingen. Deze dingen voelt een moeder en ze weet dat ze het juiste doet. De liefde van een moeder is onvervangbaar.

via Psychology Today

Advertisement
Gordon/Flickr

Gordon/Flickr

De liefde die een moeder voor haar kind voelt, is zo groot dat ze bergen kan verzetten, haar eigen behoeften of comfort opgeven om dit comfort aan haar nakomelingen te geven; het geluk van haar kind staat voor een moeder altijd op de eerste plaats. Het zijn de kinderen die een gelukkig en tevreden leven moeten leiden, niet de moeder, zij is in staat zichzelf alle privileges te ontnemen om dit te laten gebeuren.

Probeer niet te streng te zijn met je moeder: soms is ze streng, te streng, maar ze is zich er volledig van bewust dat wat ze doet, goed voor je is.

Advertisement
Needpix

Needpix

Het leven bestaat uit veel liefde, vaak uit voorbijgaande liefdes, maar er is maar één oneindige en eeuwige liefde die nooit zal eindigen: die van een moeder. De taak van ons kinderen is om haar te kunnen begrijpen, haar te kussen, haar onze nabijheid te laten voelen, haar een knuffel te geven, zelfs als we de behoefte niet voelen, maar bovenal elke dag "ik hou van je" te zeggen; in haar ogen kijkend, aan de telefoon, door een mooie brief te schrijven, haar een ontroerende boodschap achterlatend.

Omdat je dit altijd moet onthouden: de liefde die je moeder voor je voelt, zal nooit ophouden te bestaan!

Advertisement