Ricottacake: de stappen om het thuis te bereiden met slechts 3 ingrediënten en zonder het gebruik van bloem - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ricottacake: de stappen om het thuis…
Deze zeer arme jongen moest elke dag een rivier oversteken om naar school te gaan: nu studeert hij aan Harvard Vincent, het lieve hondje dat doet alsof hij op de grond flauwvalt omdat hij niet naar huis wil met zijn baasje

Ricottacake: de stappen om het thuis te bereiden met slechts 3 ingrediënten en zonder het gebruik van bloem

25 Mei 2020 • Door Janine
4.442
Advertisement

Ricottacake is een van de meest geliefde en heerlijke mediterrane zoete recepten, het heeft zijn wortels in de Griekse mythologie: de eerste documentatie die we hebben van deze verse kaas is rechtstreeks afkomstig van Homer's Odyssey, toen de ontsnapping van Ulysses uit de cycloop Polyphemus werd beschreven, nadat de eerste betoverd werd door de heerlijkheid van de ricotta die de gigant aan het voorbereiden was. Nu wordt ricottacake vooral doorgegeven in de Italiaanse boerencultuur en is het door de eeuwen heen getransformeerd in een gastronomisch recept.

Het eenvoudige en smakelijke recept dat we je vandaag willen aanbieden, is dat van de Cassola, een ricottacake die typerend is voor de Romeins-Joodse traditie; zonder bloem, maar alleen met eieren, suiker en ricotta natuurlijk. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • hele verse eieren, 3
  • suiker, 110 g
  • schapenricotta, 500 g

Zet de oven op 180°, vet en bestuif een cakevorm van ongeveer 20 centimeter; neem een beslagkom en prak de ricotta tot het een dik en romig mengsel wordt; voeg de suiker toe en meng met de hand met de garde, of elektrisch. Voeg vervolgens één voor één de 3 eieren toe, meng alles tot je een glad en zeer vloeibaar mengsel krijgt.

Doe het mengsel in de bakvorm en laat het ongeveer een uur in de oven bakken; je zult merken dat de cake eerst zal opzwellen en dan zal inzakken als je hem uit de oven haalt. Laat het afkoelen en voeg de ingrediënten toe die je wilt: poedersuiker of een laag abrikozen of sinaasappels.

Als er wat over is, vergeet dan niet dat je het maximaal 5 dagen in de koelkast kunt bewaren, maar we zijn er zeker van dat je een geweldige indruk zult maken bij je gasten en dat het tot de laatste kruimel zal worden opgegeten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt