Een 43-jarige verpleegkundige laat de effecten die Covid-19 had op zijn lichaam zien na 1 maand intensive care

Janine image
door Janine

24 Mei 2020

Een 43-jarige verpleegkundige laat de effecten die Covid-19 had op zijn lichaam zien na 1 maand intensive care
Advertisement

Als we nog reden hadden om te twijfelen aan de ernstige risico's van Covid-19, moeten we naar de woorden van Mike Schultz luisteren, een Amerikaanse verpleegkundige die 4 weken op de intensive care heeft gelegen. Nadat hij het virus had opgelopen, begon Mike zich onwel te voelen en vertoonde hij de eerste waarneembare tekenen van de ziekte - hoge koorts en ademhalingsmoeilijkheden - waarna hij binnen een paar dagen aan de beademing moest. Mike is een 43-jarige man, groot en gespierd, zonder onderliggende ziekte; toch liep hij het vreselijke virus op, dat hem in zes weken tijd tot deze staat bracht. Een foto die hij zelf op zijn Instagram-profiel plaatste, bewijst het.

via Instagram / thebearded_nurse

Advertisement

Mike Schultz heeft het virus waarschijnlijk opgelopen tijdens een concert begin maart. Toen hij rond 16 maart in het ziekenhuis in Boston kwam, vertoonde hij al de meest voor de hand liggende symptomen. De drieënveertigjarige werd onmiddellijk in het ziekenhuis opgenomen en aangezien zijn toestand steeds slechter werd, werd hij overgeplaatst naar de intensive care en moest aan de beademing. Mike bleef 4 weken op de intensive care - toen hij wakker werd, dacht hij dat er maar een week was verstreken. Dat niet alleen: de man bevond zich bij zijn ontwaken in een ander groter ziekenhuis.

Advertisement

Mike is zeker geen magere jongen en, voor zover we weten, had hij geen onderliggende ziekte. Iets anders dat we zeker weten, is dat het Coronavirus geen "simpel griepje” is en de foto die Mike zelf wilde delen op zijn veel gevolgde Instagram-profiel bewijst het: in slechts 6 weken tijd was de man bijna onherkenbaar geworden. Een trieste transformatie door het verblijf op de intensive care.

"Ik wilde aan iedereen laten zien hoe moeilijk het kan zijn om wekenlang op de intensive care te liggen", verklaarde Mike

"Covid heeft mijn longcapaciteit verminderd, maar nu word ik elke dag sterker. Ik zal weer zo worden als voorheen, misschien zelfs gezonder!”, schreef Mike in het bijschrift van de foto dat getuigt van zijn transformatie. De spiertonus van een paar weken eerder lijkt een trieste herinnering, maar Mike zal spoedig zijn training hervatten en weer in vorm komen. Het belangrijkste is dat hij nu weer opknapt na het bestrijden van deze verraderlijke ziekte.

Advertisement