Een man heeft een potentieel dodelijke infectie opgelopen vanwege zijn gewoonte om op zijn nagels te bijten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man heeft een potentieel dodelijke…
Het offer van een moeder: om haar baby op de wereld te zetten, kiest dit meisje ervoor om te stoppen met chemo Een heel arm stel adopteert een kind: jaren later betaalt hij ze terug met het leven waar ze altijd van hebben gedroomd

Een man heeft een potentieel dodelijke infectie opgelopen vanwege zijn gewoonte om op zijn nagels te bijten

Door Janine
10.872
Advertisement

Je hoeft alleen maar rond te kijken om het op te merken: het bijten van nagels is een veel voorkomende gewoonte. Stress, angst, nervositeit of een simpel gebaar dat je je misschien niet eens realiseert: er zijn veel oorzaken.

Het is echter altijd goed om je ook af te vragen wat de gevolgen zijn van wat we ons lichaam aandoen, en de slechte ervaring van de man waar we het over gaan hebben, is hier een duidelijk voorbeeld van. Met zijn slechte gewoonte liep deze man zelfs een groot risico.

via: Daily Mail

Een stoornis is iets waar je moeilijk vanaf komt en nagelbijten past perfect bij dit soort acties. Als het gaat om excessen, is het echter raadzaam om jezelf te beheersen, om het ergste te voorkomen. De Schotse man, die liever anoniem bleef, liep een infectie op die hem zijn leven had kunnen kosten, alleen voor het overdrijven van zijn onychophagy.

Zijn verhaal, gepubliceerd op sociale media door een vriend, heeft een brede weerklank gekregen, juist omdat we het hebben over een gewoonte die vaak voorkomt. Lange tijd heeft de man zijn zwakte niet kunnen beheersen, totdat zijn nagels het zo te verduren hebben gehad door voortdurend te bijten, dat ze een ernstige infectie hebben ontwikkeld.

Vanaf de vinger verplaatste de infectie naar de hand en vervolgens naar de hele arm, waardoor een spoedoperatie noodzakelijk was. Aanvankelijk had de man zich niet veel zorgen gemaakt; hij was naar de apotheek gegaan, waar hem werd geadviseerd magnesiumsulfaat aan te brengen en zijn vinger bedekt te houden. De situatie verslechterde echter zo erg dat een bezoek aan de eerste hulp noodzakelijk was. De foto's van zijn vinger, waarvoor we hebben gekozen om ze niet te laten zien, zijn duidelijk.

Advertisement

De artsen van Glasgow Royal Infirmary die hem hielpen, waren niet geruststellend. Toen de artsen zich eenmaal bewust waren van de medische situatie van de man, vertelden ze hem dat, als hij zo door zou gaan, hij zelfs zijn leven kon riskeren.

Gelukkig werd de man gered en liep het goed af, ook al zal een van zijn nagels waarschijnlijk nooit meer terug groeien. We zijn er zeker van dat de man vanaf dat moment twee keer zal nadenken voordat hij terugvalt in de gevaarlijke gewoonte van nagelbijten. En we hopen dat zijn verhaal, hoewel het een nogal extreem geval is, als voorbeeld voor velen dient om niet te overdrijven met deze lelijke en potentieel zeer gevaarlijke gewoonte.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt