Hij vraagt ​​haar de hond aan de lijn te houden, zij belt de politie: "een zwarte man bedreigt mij". Ontslagen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij vraagt ​​haar de hond aan de…
Lasagne met spek, champignons en courgette crème: de stappen om het binnen enkele minuten thuis te maken Een verlaten hond wachtte dagenlang op de terugkeer van haar familie, ineengedoken op een deken

Hij vraagt ​​haar de hond aan de lijn te houden, zij belt de politie: "een zwarte man bedreigt mij". Ontslagen

Door Janine
12.514
Advertisement

Soms vinden er zulke onaangename episodes plaats dat er geen einde lijkt te komen aan intolerantie, egoïsme en slechte gewoonten van mensen. Zoals wat er gebeurde in New York, in het beroemde Central Park.

Een heel normaal verzoek van een Afro-Amerikaanse man was voor een blanke vrouw de gelegenheid om een nogal racistisch en overdreven gedrag in praktijk te brengen. De man vroeg haar gewoon om de regels te respecteren, maar op dat moment kwam dit voor de vrouw op de tweede plaats, overweldigd als ze was door haar vooroordelen. Een houding die haar uiteindelijk duur kwam te staan.

via: CNN

Christian Cooper is een Afro-Amerikaanse man met een passie voor bird watching. Zoals hij vaak doet, cultiveerde hij zijn hobby in de prachtige natuurlijke omgeving van Central Park toen hij Amy Cooper ontmoette, van wie hij, ondanks de identieke achternaam, geen familie is.

De vrouw was met een hond die zonder riem van de ene naar de andere kant liep, ondanks het feit dat in dat deel van het park uitdrukkelijk werd gevraagd om de dieren aan de lijn te houden, zoals op veel borden te zien is. Voordat Christian de video die viral ging begon op te nemen, vroeg hij de vrouw beleefd om haar hond aan de lijn te houden, de regels opvolgend.

Amy heeft echter resoluut geweigerd en werd boos. Op dat moment nam de man met zijn mobiele telefoon op wat er gebeurde en bleef de vrouw vragen haar hond aan te lijnen. Christian gaf de hond van de vrouw zelfs een koekje, maar ze bleef verontwaardigd en boos reageren, sleepte de arme hond weg, beschuldigde de man van bedreigingen en zei dat ze de politie zou bellen.

Central Park this morning: This woman's dog is tearing through the plantings in the Ramble. ME: Ma'am, dogs in the Ramble have to be on the leash at all times. The sign is right there. HER: The dog runs are closed. He needs his exercise. ME: All you have to do is take him to the other side of the drive, outside the Ramble, and you can let him run off leash all you want. HER: It's too dangerous. ME: Look, if you're going to do what you want, I'm going to do what I want, but you're not going to like it. HER: What's that? ME (to the dog): Come here, puppy! HER: He won't come to you. ME: We'll see about that... I pull out the dog treats I carry for just for such intransigence. I didn't even get a chance to toss any treats to the pooch before Karen scrambled to grab the dog. HER: DON'T YOU TOUCH MY DOG!!!!! That's when I started video recording with my iPhone, and when her inner Karen fully emerged and took a dark turn...

Pubblicato da Christian Cooper su Lunedì 25 maggio 2020

En dat deed ze, en de scène werd gefilmd op video die door de Afro-Amerikaanse man was opgenomen. “Een zwarte man filmt me en bedreigt mij en mijn hond, kom meteen!” Met deze woorden wendde Amy Cooper zich tot de politieagenten, bijna huilend en net doende alsof Christian haar aanviel, ook al was de man - zoals uit de video blijkt - op veilige afstand. De agenten arriveerden kort daarna, maar vonden geen van beide.

Het is echt triest om kennis te nemen van dergelijk gedrag. Tegenwoordig, na jaren van bewustwording over gelijkheid en rechten, zijn er nog steeds mensen die op een agressieve manier oordelen en zich gedragen, alleen omdat ze een persoon tegenover zich hebben met een andere huidskleur.

Advertisement

De episode, openbaar gemaakt, kwam de vrouw duur te staan, aangezien de bank waarvoor ze werkt, na het bekijken van de video, besloot haar te ontslaan, verklarend dat "racisme niet wordt getolereerd". Een voorbeeldige beslissing, waarvan we hopen dat ze de vrouw en vele andere mensen zal doen nadenken over de noodzaak om te stoppen met bepaald gedrag.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt