Caprese met courgettes: het gemakkelijke en smakelijke recept waarmee je een ​​goed figuur slaat aan tafel

Janine image
door Janine

13 Juni 2020

Caprese met courgettes: het gemakkelijke en smakelijke recept waarmee je een ​​goed figuur slaat aan tafel
Advertisement

Wie houdt er niet van een Caprese? Tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum, een van de lekkerste en lichtste gerechten van de typisch Italiaanse zomer. Nu zijn er veel variaties op de caprese, van pasta tot pizza, maar vandaag willen we je leren hoe je het recept voor caprese met courgettes gemakkelijk thuis kunt maken. Een heerlijkheid die je gasten thuis zal verrassen en opvrolijken met smaak en elegantie. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

YouTube

YouTube

Ingrediëntenlijst:

  • 4 courgettebootjes
  • 200 gram buffelmozzarella
  • 3 of 4 verse tomaten
  • wat basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • 4 theelepels pesto
  • Zout naar smaak.

Was de courgettes en snijd vervolgens de uiteinden eraf, snijd ze vervolgens in tweeën, doe ze in een pan en laat ze ongeveer 3 minuten koken. Haal ze eruit, laat ze afkoelen en verwijder heel voorzichtig met een lepel de pulp. Prak in een kom de pulp van de courgettes met een vork tot puree, en voeg dan de in blokjes gesneden mozzarella, 3 eetlepels pesto, de gesneden tomaten en een snufje zout toe. Meng alles alsof het een salade is.

Advertisement
YouTube

YouTube

Neem een bakplaat en bakpapier, leg de gesneden courgettebootjes erop en begin ze te vullen. Vul eerst met mozzarella en de pulp van de courgette en voeg dan de stukjes cherrytomaatjes en wat blaadjes basilicum toe. Een scheutje olie en dan kun je de courgettebootjes in de oven doen.

Bak ze ongeveer 40 minuten op 180 graden; nodig je vrienden en familie uit en laat hen proeven: we zijn er zeker van dat je met dit lichte en smakelijke recept een geweldige indruk zult maken!

Advertisement