Te vaak boos worden kan overgewicht bevorderen: dat suggereert de studie van een voedingsdeskundige - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Te vaak boos worden kan overgewicht…
Het tulpenfestival is afgelast vanwege covid: de organisatie schenkt honderden bloemen aan een verpleeghuis Hij maakt jaren later dezelfde foto opnieuw met zijn hond: samen bereikten ze de belangrijkste mijlpalen

Te vaak boos worden kan overgewicht bevorderen: dat suggereert de studie van een voedingsdeskundige

Door Janine
734
Advertisement

Wie heeft nog nooit geprobeerd de frequentie en intensiteit van fysieke activiteit te verhogen en het dieet te veranderen om te proberen af ​​te vallen of die extra kilo's kwijt te raken? Het is je misschien opgevallen dat veel sporten en minder koolhydraten niet voldoende waren om je af te laten vallen; volgens de theorie van een Mexicaanse voedingsdeskundige kan het soms liggen aan het feit dat we te nerveus, gestrest en te vaak boos worden.

via: Futuro.cl

Volgens de studie van de Mexicaan Juan Manuel Romero Villa kan te boos of emotioneel instabiel zijn een paar extra kilo's bevorderen; de studie van Villa, gepubliceerd in het boek "El que se enoja se engorda" (Wie boos wordt, wordt dikker), heeft voor langere tijd 14 vrijwilligers gevolgd, met vrij interessante resultaten die bevestigen dat boos worden onze gezondheid en vorm zeker niet helpt.

Volgens de woorden van Villa: "Het gevoel van woede is een oorzaak van overgewicht en obesitas. Het is essentieel dat degenen die willen afvallen dit niet alleen metabool maar ook emotioneel aanpakken, dat wil zeggen door te leren alle negatieve emoties achter te laten."

De Mexicaanse arts legt ook uit medisch oogpunt uit waarom woede schadelijk kan zijn voor onze lichamelijke gezondheid: woede kan vroegtijdige veroudering veroorzaken, de productie van adrenaline en cortisol, het stresshormoon, verhogen en daardoor het cardiovasculaire systeem overbelasten, resulterend in verslechtering van de arteriële delen. Kort gezegd, is cortisol giftig, dit hormoon en adrenaline hopen energie op in de lichaamscellen en deze, niet in staat om er vanaf te komen, transformeren het in lichaamsvet.

Kortom, volgens deze Mexicaanse voedingsdeskundige, is boos worden en constant in een slecht bui zijn... niet goed voor onze lijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt