Te vaak boos worden kan overgewicht bevorderen: dat suggereert de studie van een voedingsdeskundige

Janine image
door Janine

06 Juli 2020

Te vaak boos worden kan overgewicht bevorderen: dat suggereert de studie van een voedingsdeskundige
Advertisement

Wie heeft nog nooit geprobeerd de frequentie en intensiteit van fysieke activiteit te verhogen en het dieet te veranderen om te proberen af ​​te vallen of die extra kilo's kwijt te raken? Het is je misschien opgevallen dat veel sporten en minder koolhydraten niet voldoende waren om je af te laten vallen; volgens de theorie van een Mexicaanse voedingsdeskundige kan het soms liggen aan het feit dat we te nerveus, gestrest en te vaak boos worden.

via Futuro.cl

Advertisement
Lara604/Wikimedia

Lara604/Wikimedia

Volgens de studie van de Mexicaan Juan Manuel Romero Villa kan te boos of emotioneel instabiel zijn een paar extra kilo's bevorderen; de studie van Villa, gepubliceerd in het boek "El que se enoja se engorda" (Wie boos wordt, wordt dikker), heeft voor langere tijd 14 vrijwilligers gevolgd, met vrij interessante resultaten die bevestigen dat boos worden onze gezondheid en vorm zeker niet helpt.

Volgens de woorden van Villa: "Het gevoel van woede is een oorzaak van overgewicht en obesitas. Het is essentieel dat degenen die willen afvallen dit niet alleen metabool maar ook emotioneel aanpakken, dat wil zeggen door te leren alle negatieve emoties achter te laten."

Advertisement
Jason Rogers/Flickr

Jason Rogers/Flickr

De Mexicaanse arts legt ook uit medisch oogpunt uit waarom woede schadelijk kan zijn voor onze lichamelijke gezondheid: woede kan vroegtijdige veroudering veroorzaken, de productie van adrenaline en cortisol, het stresshormoon, verhogen en daardoor het cardiovasculaire systeem overbelasten, resulterend in verslechtering van de arteriële delen. Kort gezegd, is cortisol giftig, dit hormoon en adrenaline hopen energie op in de lichaamscellen en deze, niet in staat om er vanaf te komen, transformeren het in lichaamsvet.

Kortom, volgens deze Mexicaanse voedingsdeskundige, is boos worden en constant in een slecht bui zijn... niet goed voor onze lijn!

Advertisement