Obie, de obese teckel die in een jaar tijd meer dan 20 kg is afgevallen en een andere hond lijkt te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Obie, de obese teckel die in een jaar…
7 dingen die je kunt doen met tandpasta, naast het poetsen van je tanden

Obie, de obese teckel die in een jaar tijd meer dan 20 kg is afgevallen en een andere hond lijkt te zijn

Door Janine
1.733
Advertisement

Soms denken we dat bepaalde problemen, pathologieën en tegenslagen alleen ons mensen kunnen treffen. Dit is niet zo, want ook onze honden hebben helaas te maken met problemen waarvan we aanvankelijk dachten dat ze alleen mannen en vrouwen konden overkomen.

Denk bijvoorbeeld aan obesitas: zou je ooit van een hondje als een teckel verwachten, klein en met een mooi en onmiskenbaar uiterlijk, dat hij volledig getransformeerd zou zijn vanwege zijn overgewicht? Als je "nee" antwoordde, dan heb je het mis, want dan heb je Obie nog niet ontmoet, de teckel die de hoofdrol speelde in een transformatie die hem beroemd heeft gemaakt op het web.

Een slanke vorm, met het typische langwerpige lichaam en korte pootjes: een paar woorden zijn genoeg om teckels te beschrijven, viervoetige vrienden die beroemd zijn om hun uiterlijk. Maar Obie, ondanks dat hij een van hen was, zag er heel anders uit en leek niet eens op een hond...

De arme hond leed aan een ernstige vorm van obesitas, waardoor hij ongeveer 36 kilo woog, wat meer is dan het dubbele van het standaardgewicht van een teckel. Het leven met zijn voormalige eigenaren was niet gemakkelijk voor Obie. Niemand kon hem zelfs uitlaten en hij had bijna geen gelegenheid om te bewegen, binnen en buiten het huis. Zijn gewicht nam dus toe, totdat het bijna onmogelijk was om zijn pootjes op de grond te zetten. Kijk maar naar de foto's om je de situatie waarin hij zich bevond te beseffen.

Gelukkig voor hem was hij voorbestemd om ten goede te veranderen. Toen Nora Venatta zijn verhaal las, besloot ze dat ze hem mee moest nemen. Dat deed ze en na verloop van tijd kunnen we wel zeggen dat de vrouw hem redde en royaal en liefdevol bijdroeg aan zijn transformatie.

Advertisement

Vastbesloten om hem weer in vorm te krijgen, heeft Nora een echte afslankkuur voor Obie gepland. Geen gemakkelijke weg, maar het heeft de gezondheid van de hond wel enorm verbeterd.

Minder eten en meer bewegen: ​​met deze intenties begon de reis van de teckel naar een nieuwe fysieke vorm. Dus met wandelingen, een caloriearm dieet en veel aandacht wist Obie in een jaar tijd meer dan 20 kilo af te vallen en kreeg hij eindelijk het uiterlijk van een "echte" teckel. Spelen, rennen en omgaan met mensen en andere honden - alles wat hij niet kon doen toen hij zwaarlijvig was - werden realiteiten.

Na een operatie om overtollig vet te verwijderen, was de transformatie van de schattige teckel voltooid: Obie is echt een ander dier geworden; nu is hij gelukkig, zorgeloos en vrij om alles te doen wat een hond verdient te doen en hij kan rekenen op de enorme genegenheid van zijn menselijke vrienden.

Advertisement

Is de transformatie die deze lieve teckel heeft ondergaan niet ongelooflijk?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt