"Beste ouders, het is thuis dat kinderen leren om hallo te zeggen en dank je wel": het bord van deze school zet ouders aan het denken - BekijkDezeVideo.nl
x
"Beste ouders, het is thuis dat kinderen…
De kleuterschool weigert een 2-jarig meisje met een schedelmisvorming: “ze maakt andere kinderen bang Een oude vrouw bouwt een

"Beste ouders, het is thuis dat kinderen leren om hallo te zeggen en dank je wel": het bord van deze school zet ouders aan het denken

30 Juni 2020 • Door Janine
1.107
Advertisement

Wie is volgens jou verantwoordelijk voor de goede manieren en beleefdheid van kinderen: de school of de ouders? Dit is een van de dilemma's die steeds meer woede en discussies veroorzaken; natuurlijk zijn ouders de hoofdverantwoordelijken voor het opvoeden van een kind, maar wat is de rol van leerkrachten zodra dit kind op school aankomt? Die van een tweede ouder of die van een professionele figuur die als voorbeeld van burgerlijk respect moet worden genomen?

foto: Newsner

In dit opzicht is een Portugese school het web rondgegaan dankzij het bord dat ze in de gangen van het eerder genoemde instituut hebben opgehangen, waarschijnlijk beu om de onbeschoftheid van hun leerlingen; een opvoeding die noodzakelijkerwijs voortkomt uit de waarden die binnen de families worden onderwezen, niet op school. Dit zijn de woorden op het bord, gericht aan de ouders:

Beste ouders,

We willen jullie eraan herinneren dat magische woorden zoals hallo, alsjeblieft, sorry, dank je wel, thuis moeten worden geleerd.

Het is ook thuis dat kinderen leren om eerlijk te zijn, punctueel, ijverig, hun sympathie tonen aan vrienden en het grootste respect tonen voor ouderen en alle leraren.

Het huis is waar ze leren schoon te zijn, niet met volle mond te spreken en hoe/waar ze afval op de juiste manier kunnen weggooien.

Het huis is ook de plek waar ze leren georganiseerd te zijn, voor hun eigen spullen te zorgen en dat het niet juist is om dat van anderen aan te raken.

foto: Pixabay

Hier op school leren we daarentegen taal, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde, wetenschappen en lichamelijke opvoeding. We versterken alleen de opvoeding die kinderen thuis van hun ouders krijgen.

Uiteraard werd het bord op de Portugese school meteen gefotografeerd, gepubliceerd op sociale netwerken, vertaald in alle talen en in korte tijd zowel negatief als positief werd gedeeld: ouders die enthousiast waren over de boodschap van de school en degenen die geïrriteerd waren om "berispt" te worden door het onderwijzend personeel.

En jij, waar sta jij in dit eeuwige debat?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt