De kleuterschool weigert een 2-jarig meisje met een schedelmisvorming: “ze maakt andere kinderen bang"

Janine image
door Janine

01 Juli 2020

De kleuterschool weigert een 2-jarig meisje met een schedelmisvorming: “ze maakt andere kinderen bang"
Advertisement

Ondanks de verschillende kenmerken die ons allemaal onderscheiden en ons uniek maken, kunnen we simpelweg bevestigen dat alle kinderen gelijk zijn: een van hun grootste wensen is om met hun leeftijdsgenoten te spelen en een gelukkige en zorgeloze jeugd te leiden. Helaas lijkt het of niet alle kinderen dit fundamentele recht "verdienen". Sofya Zakharova is een 2-jarig Russisch meisje, geboren met een ernstige misvorming van de schedel en de meeste vingers en tenen zijn samengevoegd. De ouders van Sofya willen alleen het beste voor het meisje, maar omdat ze in een klein dorp wonen, hebben ze maar één optie bij het kiezen van een kinderdagverblijf. Helaas reageerde het instituut niet positief en werd Sofya niet toegelaten.

via NTV.ru

Advertisement
NTV.ru

NTV.ru

De belangrijkste reden voor deze weigering ligt in de misvorming van Sofya - de kleuterschool vertelde de ouders van het kleine meisje dat ze "de andere kinderen bang zou maken". Een reactie die het hart van Sofya's vader en moeder letterlijk brak. Het maakt niet uit of de natuur vriendelijk is geweest of niet, want alle kinderen zijn gelijk en hebben dezelfde verlangens: Sofya verdient het om te spelen zoals iedereen omdat ze een vrolijk en intelligent meisje is.

Advertisement
NTV.ru

NTV.ru

Gelukkig heeft een organisatie in hun regio, Rainbow Goodness, die voor de rechten van kinderen opkomt, de ouders geholpen om ervoor te zorgen dat Sofya toegelaten zou worden. Ondanks de externe tussenkomst van een vereniging en er een beroep werd gedaan op advocaten, bleef de kleuterschool hetzelfde beleid voeren: ze zullen Sofya niet toelaten totdat ze een operatie heeft ondergaan waardoor ze "gelijk" zou zijn aan de andere kinderen.

NTV.ru

NTV.ru

De ouders van Sofya leven echter in extreme armoede, in een appartement zonder stromend water en gas. Desondanks proberen ze op alle mogelijke manieren hun dochter het beste te bieden. Gelukkig slaagde Rainbow Goodness erin om de ouders van Sofya een waardiger appartement te bieden, met stromend water en verwarming; overheidsfunctionarissen bezochten de familie en beloofden hen het nieuwe appartement toe te wijzen. Wat de kleine Sofya betreft, psychologen hebben de kleuterschool gevraagd om haar op te nemen, ook omdat hoe eerder ze met andere kinderen omgaat, hoe eerder ze haar fysieke uiterlijk zal accepteren.

NTV.ru

NTV.ru

Om te proberen de situatie te verbeteren, heeft de lokale overheid geld toegewezen om Sofya in staat te stellen zich te opereren en zo haar fysieke uiterlijk te transformeren. In ieder geval is het hartverscheurend om te weten dat er mensen zijn die nog steeds oordelen naar het uiterlijk.

We wensen de kleine Sofya een toekomst vol hoop en liefde!

Advertisement