Een stel dat hun baan heeft verloren, zingt en speelt op straat om hun baby eten te kunnen geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Een stel dat hun baan heeft verloren,…
Manisch schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid: dat suggereert een wetenschappelijk onderzoek Ze vocht tegen leukemie om haar tweeling ter wereld te kunnen brengen: vaarwel Susie, dappere moeder

Een stel dat hun baan heeft verloren, zingt en speelt op straat om hun baby eten te kunnen geven

11 Juli 2020 • Door Janine
2.037
Advertisement

De economische effecten van de wereldwijde pandemie veroorzaakt door het Coronavirus beginnen voelbaar te worden voor veel families over de hele wereld die hun baan hebben verloren. Zonder werk en op zoek om iets te verdienen, beginnen veel moeders en vaders met jonge kinderen de last op hun schouders te voelen van armoede. Zoals Luis en Rosa Rivas, die op straat moeten zingen om hun pasgeboren zoon te eten te geven, die ze altijd meenemen.

via: Yahoo News

Dit jonge gezin uit Culiacán in de stad Sinaloa, in Mexico, is werkloos geworden door de lockdown en ondanks het toenemende aantal besmettingen van Covid in hun land, moeten ze erop uit gaan om werk te zoeken om hun baby eten te kunnen geven. Rosa en Luis zijn ouders van Nahemias, een baby van drie maanden oud die alles nodig heeft wat een pasgeboren baby normaal gesproken nodig heeft; helaas verloren Luis en Rosa hun baan tijdens de quarantaine en besloten ze zichzelf opnieuw uit te vinden om een ​​nieuwe toekomst te creëren, te beginnen met waar ze goed in zijn: muziek maken en zingen.

Zo werkte Rosa tot een paar maanden geleden als manicure in een club, maar de lockdown zorgde voor een personeelsvermindering na gedwongen sluiting vanwege de crisis. Niet alleen zij verloor haar baan, maar ook Luis kwam in een vergelijkbare situatie terecht. Gelukkig kwam het verhaal van dit gezin aan het licht dankzij een vrijwilligster van de stichting Solo por Ayudar die het stel toevallig tegenkwam op een van de vele avonden dat ze aan het werk waren. De vrijwilligster nam een van hun muzikale optredens op met haar mobiele telefoon en publiceerde deze op internet.

Advertisement

Het stel legde uit dat, hoewel ze heel goed weten dat het niet goed is om de baby van 3 maanden oud ’s avonds mee te nemen, ze niemand hebben om het achter te laten, en daarom is de baby altijd bij hen wanneer ze muziek maken. Rosa en Luis zingen en spelen gewoonlijk elke dag van 18 tot 21 uur voor de supermarkt in Sinaloa, op zoek naar wat geld om het gezin dat zonder werk is op de been te houden en om de baby van 3 maanden oud te eten te geven…

Er waren veel goedhartige burgers die de familie Rivas met wat geld hielpen, en vele anderen namen in plaats daarvan contact op met de vereniging Solo Por Ayudar om op de een of andere manier te proberen een economische bijdrage te leveren. De gevolgen van de post-Covid-crisis beginnen helaas voelbaar te worden voor de meest arme gezinnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt