Een jongen vindt een in de steek gelaten kitten tijdens een fietstocht: nu reizen ze samen de wereld over

Janine image
door Janine

04 Juli 2020

Een jongen vindt een in de steek gelaten kitten tijdens een fietstocht: nu reizen ze samen de wereld over
Advertisement

Dean Nicholson heeft besloten om met zijn fiets te vertrekken en de wereld rond te reizen vanuit Schotland, zijn geboorteplaats; hij had nooit gedacht, van alle avonturen die hij tijdens de reis zou meemaken, dat een kat hem gezelschap zou houden. Ja, want Dean kruiste onderweg het pad van een bang en miauwend kitten, waarschijnlijk verlaten. Niet lang daarna ontstond een onbreekbare vriendschap!

via The Washington Post

Advertisement

Terwijl hij op zijn mountainbike een heuvel aan het beklimmen was, hoorde Dean een aanhoudend miauwen; het was een schijnbaar verlaten katje dat hem indringend aankeek en waarschijnlijk op zoek was naar voedsel. Dean zat een half uur naast de kat, gaf haar te eten en... nam haar mee!

Advertisement

Na een paar minuten fietsen, raakte het kitten, dat later de naam Nala kreeg, gewend aan de situatie; een paar uur later zat de kat eerst op Deans schouder en daarna op zijn nek. Kortom, een onwaarschijnlijke vriendschap was ontstaan, vol diepe wederzijdse genegenheid!

Sinds Nala door Dean werd gered, is de fietstocht de hele wereld voortgezet; de twee bezochten landen als Montenegro, Albanië, Griekenland, Turkije en Georgië. In elk bezocht land werd Nala altijd goed ontvangen door alle nieuwsgierigen: "Mensen zijn gek op haar en ze houdt van aandacht. Iedereen stopt om foto's te maken en haar te ontmoeten. Het is fantastisch als ik een nieuwe plek bezoek omdat mensen direct vriendelijk en warm reageren, soms geven ze ons een blikje tonijn en een pint bier!"

"De meeste hotels waar we hebben verbleven, waren erg behulpzaam ten opzichte van Nala, hoewel ik ooit wat extra voor haar moest betalen!" vertelde Dean Nicholson.

De ontmoeting met Nala bracht Dean er in zekere zin toe enkele prioriteiten te herzien, die tot doel had om Azië te bereiken. De ondernemende jongen vervolgt: "Voordat ik Nala vond, ging ik zo snel mogelijk van de ene stad naar de andere door Europa om Oost-Azië te bereiken. Toen ik Nala vond, leerde deze ervaring me om te vertragen, te genieten van wat me omringde. Ik heb altijd de minderbedeelden geholpen, maar Nala heeft me geleerd om nog genereuzer en medelevender te zijn.”

Nu is Nala de onvervangbare metgezel van Dean tijdens fietstochten; als je haar niet op zijn schouders ziet zitten, zal ze zeker comfortabel zitten of liggen op het mandje, eindelijk niet langer alleen, en gelukkig om samen met de meelevende man die haar heeft gered, Dean Nicholson uit Schotland, prachtige avonturen te beleven.

Advertisement

Je kunt de avonturen van Dean en Nala blijven volgen op hun officiële Instagram-kanaal, dat nu heel erg populair is geworden!

Advertisement