Een 16-jarige jongen gebruikt sociale media om bijles in wiskunde te geven: hij wordt over de hele wereld gevolgd

Janine image
door Janine

12 Juli 2020

Een 16-jarige jongen gebruikt sociale media om bijles in wiskunde te geven: hij wordt over de hele wereld gevolgd
Advertisement

Veel mensen zijn er tegenwoordig van overtuigd dat kinderen te veel tijd doorbrengen op sociale netwerken, ondergedompeld in een soort “parallelle en virtuele wereld” die niet goed is voor hun opvoeding en hen het contact met de realiteit doet verliezen. In feite is dit geen verkeerde opvatting: je hoeft maar om je heen te kijken om te beseffen dat dit helaas het geval is.

Zoals bij alles zijn er echter altijd de nodige uitzonderingen, in dit geval vertegenwoordigd door jongeren die besluiten de middelen die het web en de technologie beschikbaar stellen te gebruiken voor nuttige en nobele doeleinden. De jonge hoofdpersoon van ons verhaal is hiervan een mooi voorbeeld en probeert kostbare hulp te bieden aan zijn leeftijdsgenoten in moeilijkheden.

via CBS2

Advertisement
Alexis Loveraz/TikTok

Alexis Loveraz/TikTok

Toen we op school zaten was wiskunde voor velen misschien een echte nachtmerrie. Het is een van die vakken waar je wel of niet van houdt, er is weinig aan te doen. Maar alle studenten hebben ermee te maken, en Alexis Loveraz, een 16-jarige scholier uit de Bronx, weet erover mee te praten. In de periode waarin de onderwijsactiviteiten steeds virtueler en op afstand zijn, ook en vooral vanwege de Coronavirus pandemie, besloot hij zijn uitstekende wiskundige vaardigheden ten dienste te stellen van iedereen.

Alexis is een echte genie in het oplossen van sommen en, in een tijd dat het niet mogelijk is om elkaar persoonlijk te helpen onder klasgenoten, besloot hij dat hij sociale media zou gebruiken om iedereen zijn bijlessen te geven. Niet alleen algebra en geometrie: Loveraz geeft ook "lessen" in scheikunde via zijn TikTok-account, erg populair onder zijn leeftijdsgenoten. In korte tijd kreeg hij de complimenten en dank van vele jongeren, evenals meer dan 660.000 volgers, die hem de bijnaam "TikTok Tutor" gaven.

Advertisement
Alexis Loveraz/TikTok

Alexis Loveraz/TikTok

Alexis maakt elk vak, zelfs het meest complexe, eenvoudig en geschikt voor iedereen, spreekt met zijn leeftijdgenoten en slaagt erin om de concepten vaak zelfs beter uit te leggen dan de leraren. Een echte redding voor veel studenten die na het einde van het schooljaar bijles moeten nemen in de wetenschappelijke vakken. Zijn tutorials zijn enorm populair geworden, zozeer zelfs dat hij praktisch studenten van over de hele wereld bereikt, ver buiten de Verenigde Staten waar hij woont.

De jongen van zijn kant zei dat hij enthousiast en aangenaam verrast was, en ook graag veel van zijn leeftijdsgenoten hielp in een moeilijke tijd met vakken die niet altijd binnen ieders bereik liggen. Het mooiste, voegen we eraan toe, is dat deze 16-jarige, in tegenstelling tot vele anderen, heeft begrepen dat sociale netwerken ook plaatsen van uitwisseling en verrijking kunnen zijn, niet alleen virtuele “catwalks” waar serieuze inhoud wordt vermeden. We hopen dat Alexis kan blijven helpen met zijn bijlessen, en misschien, wie weet, zal hij ooit zelf wiskunde in de klas onderwijzen!

Alexis Loveraz/TikTok

Alexis Loveraz/TikTok

Advertisement