Een paard bedankt de man die hem van de ketting heeft bevrijd met een tedere "kus"

Janine image
door Janine

05 Juli 2020

Een paard bedankt de man die hem van de ketting heeft bevrijd met een tedere "kus"
Advertisement

Soms, wanneer je bepaalde gebeurtenissen ziet, denk je dat sommige mensen het gewoon niet kunnen laten om zich op de meest wrede en respectloze manieren te gedragen tegenover weerloze dieren. Er zijn veel droevige verhalen, en er lijkt geen einde aan te komen.

Gelukkig zijn er ook veel vrouwen en mannen in de wereld die weten wat respect en altruïsme betekenen, en daarnaar handelen om veel dieren in moeilijkheden te helpen uit situaties te komen waarin ze door menselijk kwaad zijn gedwongen. De dieren merken het wanneer soortgelijke reddingsoperaties plaatsvinden, hoewel we dat misschien niet zouden denken. Net als het paard, de hoofdrolspeler in ons verhaal, die bevrijd werd door een genereuze man.

via FOUR PAWS International

Advertisement
FOUR PAWS International/Youtube

FOUR PAWS International/Youtube

We zijn in Roemenië, waar sommige mensen de voorpoten van enkele wilde paarden hadden vastgebonden met kettingen, om te voorkomen dat ze zouden wegrennen omdat ze niet waren afgericht. Een praktijk die de laatste jaren gelukkig afneemt, maar die natuurlijk veel problemen heeft veroorzaakt voor deze dieren, die verwondingen riskeerden bij de natuurlijke poging om zichzelf los te maken om te lopen.

Advertisement
FOUR PAWS International/Youtube

FOUR PAWS International/Youtube

Er zijn veel dierenactivisten die tussenbeide zijn gekomen, en met name de organisatie Four Paws heeft deze ter harte genomen, die probeert deze praktijken tegen te gaan. Tijdens een van hun reddingsacties gebeurde er iets heel bijzonders. Een wild paard dat zojuist door een dierenarts van de vereniging werd vrijgelaten, met zijn poten vastgebonden terwijl hij probeerde te ontsnappen, toonde al zijn dankbaarheid aan de man. Hoe? Met een tedere en ontroerende "kus".

FOUR PAWS International/Youtube

FOUR PAWS International/Youtube

Ovidiu Rosu (dit is de naam van de dierenarts) ging, toen hij de scène zag, onmiddellijk aan de slag om het dier te bevrijden en verwijderde de kettingen die hem blokkeerden. De scène werd vastgelegd op video die vervolgens erg populair werd op internet. De reden is eenvoudig: een van de pas bevrijde paarden benaderde Rosu teder om hem een ​​soort "kus" te geven met de snuit, net toen hij bijkwam van het kalmerende middel dat de vrijwilligers hem moesten geven om hem rustig te houden.

Een paard bedankt de man die hem van de ketting heeft bevrijd met een tedere "kus" - 4

Een ander paard lijkt te wachten op zijn beurt om hetzelfde te doen. Kortom: deze ontroerende gebeurtenis is wederom het bewijs van het feit dat dieren, net als wij mensen, gevoelens hebben en begrijpen wie hen goed of slecht behandeld. De paarden die dankbaar zijn dat ze van de kettingen zijn bevrijd, hebben het ervaren en we hopen dat steeds minder wezens zich in zulke moeilijke omstandigheden waarin ze leven bevinden.

Hieronder is de link naar de video die de ontroerende redding laat zien:

https://www.youtube.com/watch?v=7Z58AkqZHcw

Advertisement