Hij werkte als vuilnisman om zijn studie te betalen: vandaag is hij toegelaten tot een van de meest prestigieuze universiteiten

Janine image
door Janine

14 Juli 2020

Hij werkte als vuilnisman om zijn studie te betalen: vandaag is hij toegelaten tot een van de meest prestigieuze universiteiten
Advertisement

Als je een droom hebt, moet je hard werken en al je energie gebruiken om het te verwezelijken. Hoewel het een hopeloze uitdaging lijkt, moeten we ons nooit overgeven aan de obstakels die het leven ons dwingt onder ogen te zien: wilskracht en hard werken worden uiteindelijk altijd beloond. Rehan Staton, een 24-jarige man uit een tamelijk arme familie in Maryland, weet dat hij op eigen kracht is toegelaten tot de Harvard University. Om zijn hoofddoel te bereiken was Rehan lange tijd vuilnisman: elke dag stond hij om 4 uur 's ochtends op om met zijn collega's de vuilnisbakken op te halen.

via Dailymail

Advertisement

Als sinds hij een kind was, was het leven van Rehan niet gemakkelijk: zijn moeder koos ervoor om het gezin in de steek te laten en het land te verlaten toen Rehan nog maar 8 jaar oud was. Sindsdien heeft zijn vader geprobeerd de kleine Rehan en zijn oudere broer Reggie zo goed mogelijk te onderhouden door tot drie banen tegelijk te hebben. Rehan herinnert zich dat er thuis vaak geen elektriciteit was en dat hij niet elke dag te eten had. In de hoop uit deze ellende te kunnen komen, was het Rehans droom om bokser te worden; helaas, ondanks zijn vaardigheid en voorbereiding, heeft een schouderblessure een einde gemaakt aan al zijn dromen om een ​​professionele bokser te worden. Alsof dat nog niet genoeg was, wilde geen enkele universiteit hem toelaten, ondanks zijn zeer goede academische achtergrond.

Wat bleef er voor hem over? Te gaan werken.

Advertisement

En dus accepteerde Rehan een baan bij Bates Trucking & Trash Removal, als vuilnisman. Hier had Rehan collega's - van wie sommigen ex-gevangenen waren - die zijn academische achtergrond enorm bewonderden en hem aanspoorden zijn studie voort te zetten. Voor de jongen was zo'n aanmoediging een grote hulp, ook omdat niemand hem in zijn leven ooit had verteld dat hij goed was in iets anders dan sport. Dankzij de zoon van de directeur van het bedrijf waar hij werk had gevonden, kreeg Rehan de gelegenheid om in contact te komen met een professor aan de Bowie State University, die een goed woordje voor de jongen deed. Nadat Rehan de Universiteit van Maryland was binnengekomen, studeerde hij met vlag en wimpel af en grote rechtenfaculteiten zoals Harvard openden hun deuren voor hem.

Complimenten voor deze jongen die nooit de moed verloor en die na vele inspanningen een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld wist binnen te komen!

Advertisement