Reis wanneer je kunt: geld komt en gaat, maar kennis van nieuwe dingen is voor altijd

Janine image
door Janine

16 Juli 2020

Reis wanneer je kunt: geld komt en gaat, maar kennis van nieuwe dingen is voor altijd
Advertisement

In je lijst met wensen hopen we dat er de wil is om je ​​koffers te pakken, deze met kleding te vullen en op reis te gaan, een avontuur dat je leven en het perspectief van de werkelijkheid die ons omringt, kan veranderen. Velen zijn er natuurlijk van overtuigd dat reizen, op vakantie gaan, een enorme verspilling is van geld dat het hele jaar door hard werken is verdiend en dat het om nieuwe plekken te ontdekken niet de moeite waard is. De realiteit is dat, hoewel werken essentieel is om waardig te leven, je niet altijd moet leven om te werken.

via Thrive Global

Advertisement
PkRepo

PkRepo

Als we ons hele leven in dezelfde stad of in hetzelfde land blijven, stoppen we met leren over de rijkdom en bijzonderheden van de wereld. We zijn beperkt tot hetzelfde levensmodel zonder te beseffen dat deze wereld veel groter is dan de comfortabele realiteit die ons omringt, vol met culturen, gebruiken, talen en ongelooflijke plaatsen die op je wachten om te bezoeken en die je leven zullen verrijken.

Reizen is niet alleen aangenaam voor ons lichaam en geest maar vooral voor onze ziel en ons brein, dus zodra je de mogelijkheid hebt moet je op ontdekking gaan. Reis, ontmoet nieuwe mensen, leef het moment, heb plezier als nooit tevoren zonder teveel na te denken over het geld dat je hebt uitgegeven.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Maar let op: we zeggen niet dat het niet belangrijk en noodzakelijk is om te kijken hoeveel geld we hebben om te begrijpen wanneer, waar en hoe we kunnen reizen. Geld is belangrijk, maar dat geldt ook voor kennis, persoonlijke verrijking, cultuur, tradities van anderen, verschillende standpunten, de meningen van andere mensen dan wijzelf.

Onthoud dit altijd: reizen betekent weten dat de wereld niet om ons draait, onze problemen, ons dagelijks leven, onze gewoonten. Het huis verlaten betekent beseffen dat we niet de enigen zijn.

Advertisement