"Ik dacht dat het een leugen was": een 30-jarige man sterft na deel te hebben genomen aan een Covid party - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Ik dacht dat het een leugen was": een…
12 foto's van mannen die geen huisdier wilden, maar daarna hun meest tedere kant lieten zien Twee broertjes verkochten groente en fruit op straat om te overleven: nu gaan ze dankzij een geldinzameling naar school

"Ik dacht dat het een leugen was": een 30-jarige man sterft na deel te hebben genomen aan een Covid party

14 Juli 2020 • Door Janine
47.599
Advertisement

De pandemie van het Coronavirus is een realiteit waar de hele wereld al maanden mee te maken heeft en die helaas geen tekenen van wijken vertoont, vooral in bepaalde delen van de wereld waar het aanvankelijk minder aanwezig leek. Helaas is er, als de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en veiligheids- en beperkingsmaatregelen niet worden nageleefd, een zeer hoog risico om deze ziekte op te lopen.

Hoewel de aanbevelingen en bepalingen in die zin elkaar in de loop van de maanden hebben opgevolgd, lijken er nog steeds verschillende mensen te zijn die geloven dat Covid-19 een leugen is, een soort samenzwering waar iets mysterieus achter zit, wat hen motiveert om zich te gedragen op de meest onverantwoordelijke manieren. Onder hen is ook de 30-jarige Amerikaan waarover we je gaan vertellen, die een zogenaamde "Covid party" bezocht, een risicovol feest waarbij de deelnemers - gezond - in contact komen met geïnfecteerden om te kijken of ook zij ziek worden.

via: ABC3

Als het ongelooflijk of absurd klinkt, weet dan dat het helaas de realiteit is. De jongeman in kwestie, sceptisch en op zijn zachtst gezegd onverantwoordelijk, nam deel aan een van deze “feestjes”, van mening dat het virus slechts één grote leugen was. Gezien de zeer hoge besmettingsgraad die de Verenigde Staten doormaken, was het niet moeilijk voor hem om de ziekte op te lopen.

Zijn toestand was erg moeilijk en verslechterde totdat de man stierf in het ziekenhuis in San Antonio, in Texas. Omdat deze man, pas 30 jaar oud, niet geloofde in de werkelijke kracht van het Coronavirus, werden de woorden die hij tegen een verpleegster zei voordat hij stierf aan de wereld bekend gemaakt: "Ik heb een fout gemaakt, ik dacht dat het een leugen was, maar dat is niet zo”.

Een absoluut te vermijden dood, voor een jonge man die nog een heel leven voor zich had. Het indrukwekkende is dat, net als hij, vele andere jongeren zichzelf opzettelijk in gevaar brengen om de "sensatie" te ervaren door volledig absurde geruchten te geloven. Helaas is dit, zoals artsen ons eraan blijven herinneren, een serieuze zaak waar geen grapjes over mogen worden gemaakt, omdat het echt betekent dat je je leven op het spel zet. We hopen dat de situatie verbetert en dat mensen het belang van volwassen en verantwoordelijk gedrag zullen begrijpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt