"Ik dacht dat het een leugen was": een 30-jarige man sterft na deel te hebben genomen aan een Covid party

Janine image
door Janine

14 Juli 2020

"Ik dacht dat het een leugen was": een 30-jarige man sterft na deel te hebben genomen aan een Covid party
Advertisement

De pandemie van het Coronavirus is een realiteit waar de hele wereld al maanden mee te maken heeft en die helaas geen tekenen van wijken vertoont, vooral in bepaalde delen van de wereld waar het aanvankelijk minder aanwezig leek. Helaas is er, als de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en veiligheids- en beperkingsmaatregelen niet worden nageleefd, een zeer hoog risico om deze ziekte op te lopen.

Hoewel de aanbevelingen en bepalingen in die zin elkaar in de loop van de maanden hebben opgevolgd, lijken er nog steeds verschillende mensen te zijn die geloven dat Covid-19 een leugen is, een soort samenzwering waar iets mysterieus achter zit, wat hen motiveert om zich te gedragen op de meest onverantwoordelijke manieren. Onder hen is ook de 30-jarige Amerikaan waarover we je gaan vertellen, die een zogenaamde "Covid party" bezocht, een risicovol feest waarbij de deelnemers - gezond - in contact komen met geïnfecteerden om te kijken of ook zij ziek worden.

via ABC3

Advertisement
 KENS 5: Your San Antonio News Source/Youtube

KENS 5: Your San Antonio News Source/Youtube

Als het ongelooflijk of absurd klinkt, weet dan dat het helaas de realiteit is. De jongeman in kwestie, sceptisch en op zijn zachtst gezegd onverantwoordelijk, nam deel aan een van deze “feestjes”, van mening dat het virus slechts één grote leugen was. Gezien de zeer hoge besmettingsgraad die de Verenigde Staten doormaken, was het niet moeilijk voor hem om de ziekte op te lopen.

Zijn toestand was erg moeilijk en verslechterde totdat de man stierf in het ziekenhuis in San Antonio, in Texas. Omdat deze man, pas 30 jaar oud, niet geloofde in de werkelijke kracht van het Coronavirus, werden de woorden die hij tegen een verpleegster zei voordat hij stierf aan de wereld bekend gemaakt: "Ik heb een fout gemaakt, ik dacht dat het een leugen was, maar dat is niet zo”.

Advertisement
 KENS 5: Your San Antonio News Source/Youtube

KENS 5: Your San Antonio News Source/Youtube

Een absoluut te vermijden dood, voor een jonge man die nog een heel leven voor zich had. Het indrukwekkende is dat, net als hij, vele andere jongeren zichzelf opzettelijk in gevaar brengen om de "sensatie" te ervaren door volledig absurde geruchten te geloven. Helaas is dit, zoals artsen ons eraan blijven herinneren, een serieuze zaak waar geen grapjes over mogen worden gemaakt, omdat het echt betekent dat je je leven op het spel zet. We hopen dat de situatie verbetert en dat mensen het belang van volwassen en verantwoordelijk gedrag zullen begrijpen.

Advertisement