"Ik ben de vader, niet de moeder!": Het wijze antwoord van een kind aan degene die hem beschuldigden van het spelen met een pop

Janine image
door Janine

17 Juli 2020

"Ik ben de vader, niet de moeder!": Het wijze antwoord van een kind aan degene die hem beschuldigden van het spelen met een pop
Advertisement

Hoe waar is het als je hoort zeggen dat kinderen de waarheid vertellen. Ja, want als je klein bent, ben je niet alleen naïever en goedgeloviger, maar ben je veel meer verbonden met de ware essentie van het gemeenschappelijke leven, de waarden van solidariteit, vriendschap, tolerantie en gelijkheid die wij volwassenen een leven lang najagen. De 6-jarige Giovanni kent deze waarden waarschijnlijk heel goed, wiens verhaal werd verteld door de Facebook- en Instagram-pagina "Guida senza patente".

via Il Messaggero

Advertisement

Giovanni ha 6 anni e sta giocando con il suo Cicciobello. Passa un signore anziano lo guarda e gli dice: "Ma giochi con...

Pubblicato da Guida senza patente su Martedì 7 luglio 2020

Deze blog die in Italië op grote schaal wordt gevolgd, wordt beheerd door een vader die zeer begaan is met de theorieën over de "gender gap” van vermeende genderongelijkheid; het verhaal van de kleine Giovanni wordt in een post op Facebook verteld met de volgende woorden:

"Giovanni is 6 jaar en speelt met zijn pop. Een oudere man kijkt hem aan en zegt: ‘”Speel je met poppen? Je bent een jongen die met soldaatjes zou moeten spelen”.

Ik stel me een van de mannen van de oudere generatie voor die opgroeide met het idee dat je ontroeren, de afwas doen, voor het huis zorgen maar vooral voor de kinderen zorgen, hun luiers verschonen, een man minder viriel en mannelijk maakt.

Giovanni kijkt hem in de ogen en verblikt of verbloost niet en geeft een antwoord die een Oscar waard is: “Ik ben de vader, niet de moeder!”. De pop is zijn zoon en zijn naam is Mario".

Advertisement
William Prost/Flickr

William Prost/Flickr

"Giovanni weet niet dat hij met een eenvoudig antwoord van de wereld een mooiere plek heeft gemaakt. Van zijn wijsheid kunnen veel mensen iets leren, degenen die waarschijnlijk denken wijzer te zijn. Het is niet verkeerd wat hij doet, maar wat er van hem wordt gevraagd. Kom op Giovanni, je zult een geweldige vader en een geweldige man zijn. En je hebt vast ook geweldige ouders".

Het verhaal dat op sociale media werd gepubliceerd door Daniele Marzano, de oprichter van de blog Guida senza patente, bereikte binnen een paar uur duizenden gebruikers, wakkerde het debat aan en keerde de rol van “jongen” en zijn taken en activiteiten zoals ze in de samenleving waarin we leven zijn opgevat, volledig om.

En gelukkig is er de kleine Giovanni om de dingen te zeggen zoals ze zijn!

Advertisement