Dit meisje heeft $25.000 uitgegeven om eruit te zien als een pop - een verhaal van pijn en moed - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit meisje heeft $25.000 uitgegeven…
Vaderleeuw ontmoet zijn welp voor het eerst: de beelden zijn een en al tederheid Een meisje wordt naar de kust gesleept op haar opblaasbare eenhoorn: ze is gered van een veerboot

Dit meisje heeft $25.000 uitgegeven om eruit te zien als een pop - een verhaal van pijn en moed

Door Janine
1.066
Advertisement

Individuen hebben zeer subjectieve manieren en systemen om op pijn en lijden te reageren. De reacties zijn vaak het meest uiteenlopend, soms abnormaal, soms bijna absurd. Ongeacht wat je weet, mag je nooit over iemand oordelen.

Iedereen is vrij om te doen wat hij wil, als het hem gelukkig maakt en anderen niet schaadt. Bovendien schuilt er achter een "vreemd" gedrag vaak iets veel diepgaanders.

via: Mirror

Dit is het verhaal van Jade Smith, een meisje dat maar liefst $24.500 aan kleding, schoenen en accessoires heeft uitgegeven. Het doel van dit onbeheerste winkelen is zich te kleden als een pop.

De outfit die nodig is om te transformeren in een "Barbie" van vlees en bloed houdt daar niet op. In feite zijn pruiken en contactlenzen nodig die het uiterlijk kunnen benadrukken en het kunnen laten lijken op dat van een "pop".

Om je op deze manier te transformeren, heb je enkele uren nodig, waardoor de jonge vrouw zelfs om 4 uur 's ochtends gedwongen wordt op te staan om alle voorbereidingen te voltooien.

Als het verhaal hier zou eindigen, zou je kunnen denken dat Jade de gebruikelijke celebrity-jager is, die graag een fenomeen op het web wil worden. In plaats daarvan schuilt achter die grappige kapsels en die vrolijke kleding een verhaal van verdriet, maar ook van grote moed.

Advertisement

Jade lijdt namelijk aan fibromyalgie sinds ze 5 jaar oud was. De ziekte dwingt haar om chronische pijn door haar hele lichaam te verdragen. De gewoonte om zich te verkleden is het enige dat haar helpt om zich af te leiden van haar toestand.

Ze ontdekte deze passie bij toeval op 11-jarige leeftijd tijdens een cosplay-evenement. Sommige mensen hebben kritiek op haar hobby en beweren dat ze echte en professionele hulp zou moeten krijgen.

Vele anderen juichten haar kracht en haar vermogen om ondanks alles door te gaan alleen maar toe. Er is nog steeds geen remedie voor de ziekte van Jade en medicijnen hebben, behalve dat ze vaak niet effectief zijn, onvermijdelijk bijwerkingen.

Ze heeft haar eigen manier gevonden om de pijn met een glimlach te bestrijden. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar ze heeft laten zien dat "wanneer het leven jou verandert, jij ook je leven kunt veranderen".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt