Op 25-jarige leeftijd ontdekken twee heterozygote tweelingen dat ze bij de geboorte zijn verwisseld

Janine image
door Janine

12 Augustus 2020

Op 25-jarige leeftijd ontdekken twee heterozygote tweelingen dat ze bij de geboorte zijn verwisseld
Advertisement

In romans of films worden tweelingen vaak gebruikt om allerlei soorten plots te creëren. Het idee van twee of meer identieke individuen is nogal suggestief en heeft altijd de literaire en cinematografische verbeelding geprikkeld.

Soms is het echter niet nodig om een ​​boek te openen of een film te kijken om ongelooflijke verhalen te vinden. De werkelijkheid kan veel vreemder en unieker zijn dan de fantasie van een schrijver of scenarioschrijver.

via CNN/Youtube

CNN/YouTube

CNN/YouTube

In 1998 werden twee absoluut gezonde tweelingen geboren in een ziekenhuis in Colombia. Het waren heterozygote individuen, die daarom niet meer op elkaar lijken dan normale broers en zussen. De respectievelijke families brachten hun tweelingen naar huis, de ene familie Carlos en Jorge, en de andere William en Wilber. De ene familie woonde in de hoofdstad Bogota, de andere in een boerendorpje in een van de meest perifere regio's. In feite 4 mensen verenigd door een onzichtbare draad, ver weg en opgegroeid in heel verschillende omgevingen.

In het verleden zou de situatie misschien zo zijn gebleven en zou de waarheid nooit naar buiten zijn gekomen. In de moderne wereld is het echter moeilijker om verborgen te blijven, ook al kan het enige tijd duren voordat een fout wordt gecorrigeerd.

Advertisement
CNN/YouTube

CNN/YouTube

Dankzij sociale netwerken en een beetje geluk hebben de jongens na 25 jaar het onvoorstelbare ontdekt. De broer met wie ze een heel bestaan ​​hadden doorgebracht, was eigenlijk de homozygote tweelingbroer van de ander. In de praktijk was William Jorge's identieke broer, net zoals Carlos die van Wilber was. De scène van de ontmoeting werd gefilmd en online gepost, en op tv getoond. Toen ze elkaar voor het eerst zagen, waren ze vreemden voor elkaar, maar ze voelden zich meteen in harmonie.

Hoewel ver weg en onbekend, heeft iets onverklaarbaars en diepgaands hen altijd met elkaar verbonden. Nu zijn ze eindelijk samen. Een fout verdeelde hen meer dan een kwart eeuw eerder, maar nu hebben ze de zaken rechtgezet en vormen ze één grote familie.

Advertisement