7 dingen die giftige mensen vaak zeggen om een ​​gesprek te beëindigen

Janine image
door Janine

28 Juli 2020

7 dingen die giftige mensen vaak zeggen om een ​​gesprek te beëindigen
Advertisement

Heb je ooit een liefdesrelatie met een persoon ervaren waarin je voortdurend het gevoel had dat jij degene was die ongelijk had, of dat je een tegenstrijdige, onjuiste, ondoorgrondelijke houding tegenover hem had? Kortom, heb je ooit het gevoel gehad dat jij de "gek" van het stel was? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige die dit gevoel heeft ervaren, maar het is zeer waarschijnlijk dat je partner meer dan eens een “giftige” houding tegenover jou heeft aangenomen.

via Psychology Today

Advertisement
Needpix

Needpix

Dit zijn slechts een paar zinnen die giftige mensen in een relatie zeggen om een ​​gesprek te beëindigen en je het gevoel te geven dat je "verkeerd" bent:

  • "Je bent te bezitterig. Waarom ben je zo gehecht aan dingen?": De giftige partner zal nooit te veel antwoorden over zichzelf willen geven, noch zal hij ooit "ondervragingen" ondergaan over wat hij deed en waarom hij het deed. Hij zal degene zijn die jou te bezitterig en klef laat voelen.
  • "Ik heb dit nooit gezegd, dat verzin je”: in plaats van je de waarheid te vertellen en toe te geven dat hij in het verleden bepaalde woorden heeft gezegd, zal hij er alles aan doen om je belachelijk, gefixeerd of voor iemand die van alles verzint uit te maken, gewoon om gelijk te hebben over bepaalde onderwerpen. Kortom, jij zult altijd de “gek” zijn die alles heeft verzonnen.
  • "Stop met leven in het verleden en ga verder": oude koeien uit de sloot halen, is typerend voor degenen die hun heden niet goed leven, maar giftige partners zullen je altijd wijzen op het leven in het verleden om te proberen hun leugens en opportunisme onder een sluier te verbergen.
  • "Ik maakte een grapje. Waarom reageer je altijd zo overdreven?": Typische zin van giftige mensen; om geen verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden en woorden, maken ze ons buitensporig, overdreven, verkeerd, die grappen niet weten te begrijpen. Natuurlijk.

Advertisement
Wallpaper Flare

Wallpaper Flare

  • "Je bent gek, er is iets mis met je”: een typische zin die het directe gevolg is van alles wat we hierboven zeiden; onthoud dat zij, totdat het tegendeel is bewezen, degenen zijn die “door een goede moeten worden nagekeken..."
  • “Het is jouw schuld, niet die van mij": hij zal nooit denken dat het zijn schuld is, niet één keer; ondanks de fouten die hij zal kunnen maken, de onaangename en onbeschofte woorden die hij tegen je kan zeggen, is en blijft het onze fout. Oftewel, zoals het in zijn straatje past, altijd en overal.
  • "Je familie en je vrienden helpen je niet": een van de troeven van een giftige partner is om op elke manier te proberen weg te komen van de mensen van wie jij het meest houdt, om je te isoleren en je steeds meer alleen, ongewapend te laten voelen. Typische doelwitten zijn vaak beste vrienden en familieleden.

De volgende keer dat je je partner een van deze zinnen hoort zeggen, weet je wie je voor je hebt!

Advertisement