Een vader gaat op dieet en verliest 20 kg om een ​​deel van de lever aan zijn zoon te schenken en zijn leven te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vader gaat op dieet en verliest…
Een vrouw sterft direct na de bevalling: haar rouwende echtgenoot gaat verder met de blog die ze tijdens de zwangerschap was begonnen  Vaarwel vlekken en kalkaanslag: hoe het toilet te reinigen met

Een vader gaat op dieet en verliest 20 kg om een ​​deel van de lever aan zijn zoon te schenken en zijn leven te redden

Door Janine
1.030
Advertisement

Een kind op de wereld zetten is het makkelijke gedeelte; het moeilijkste komt daarna. Voor sommigen zijn dit routineproblemen, zoals een dak boven het hoofd, opvoeding, eten en heel veel liefde.

Voor anderen is het probleem ingewikkelder, en moet er meer gedaan worden, veel meer! Dit is het aangrijpende verhaal van een vader die uit liefde een zeer zware uitdaging aanging. Maar de motivatie was enorm, namelijk om het leven van zijn kind te redden.

Sawyer Kelley werd geboren met het syndroom van Alagille, een genetische aandoening die de organen treft. Elk individu reageert anders, maar in het geval van het kind heeft de ziekte het leversysteem onherstelbaar aangetast. De baby stond op de lijst voor een transplantatie, maar het was een race tegen de klok.

Wanneer en als er een donor beschikbaar komt, zou het waarschijnlijk te laat zijn. Zijn vader Sean bood zich toen aan als "levende" kandidaat. De procedure maakt het gebruik van een deel van het orgaan van de donor mogelijk, als dit compatibel is. Gelukkig was Sean dat, maar er was nog een ander obstakel te overwinnen.

Advertisement

Hij zou zijn lichaamsgewicht moeten verminderen om zijn lever aan te passen aan die van zijn zoon. De race om het leven van Sawyer begon in augustus 2019 en eindigde in december van hetzelfde jaar. In vier maanden bereikte de man het doel en verloor maar liefst 20 kg. De transplantatie was een succes en nu heeft de baby een goede kans van slagen.

In die periode van een streng dieet en constante training had Sean moeilijke momenten. Elke 4 weken 5 kg afvallen lijkt misschien niet zo'n groot offer, maar het echt doen is een ander verhaal. Er is echter niets dat een vader niet zou doen voor zijn kind. De hoop is dat Sawyer gezond en sterk opgroeit, en dat hij net als zijn vader een goed mens wordt. Hij kreeg niet alleen een deel van zijn lever, maar ook een stukje van zijn immense hart.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt