Ze ontdekt dat haar dochter een klasgenoot pest, dus haalt ze al het meubilair en speelgoed uit de kamer

Janine image
door Janine

09 Augustus 2020

Ze ontdekt dat haar dochter een klasgenoot pest, dus haalt ze al het meubilair en speelgoed uit de kamer
Advertisement

Het ouderschap is voor niemand eenvoudig: bij het opvoeden van een kind kunnen de dagelijkse moeilijkheden talrijk en gevarieerd zijn, van "eenvoudige" discussies om zinloze redenen tot de heftigste ruzies. Moeders en vaders spelen een fundamentele rol bij het opvoeden van een kind, omdat ze hen op het goede pad moeten leiden, respectvol en onzelfzuchtig gedrag moeten aannemen, om een ​​betere volwassene te worden.

Toch is het niet altijd zo eenvoudig en gedragen kinderen zich soms, ondanks goede aanwijzingen, niet zoals we willen. Amanda Mitchell, de Canadese moeder die de krantenkoppen haalde door een voorbeeldige straf die ze haar 9-jarige dochter Hannah besloot te geven, weet het heel goed, nadat ze erachter kwam dat ze op school een meisje pestte. Wat deed ze? Ze veranderde haar kamer in een soort... gevangenis.

via Globalnews

Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Toen Amanda de ernst van de acties van haar dochter op school ontdekte, ten koste van een van haar klasgenoten, werd ze woedend en dacht dat als haar dochter een pad van leugens en slecht gedrag was ingeslagen, haar lot als volwassene niet best zou zijn, en misschien zou ze zelfs in de gevangenis belanden.

Zo creëerde ze wat ze zelf een "jeugdgevangenis" noemde in de slaapkamer van haar dochter Hannah. In korte tijd haalde ze alle meubels, speelgoed en accessoires van het meisje weg en liet alleen het bed, een kussen en slechts één kledingset achter die haar dochter de hele week zou hebben gedragen en die Amanda elke avond zou moeten wassen.

Onnodig de verbazing en het ongemak van haar dochter te beschrijven toen ze erachter kwam wat haar moeder had gedaan om haar te straffen. Pesten was voor Amanda absoluut ontoelaatbaar, daarom besloot ze hard op te treden. Naast de kamer die is getransformeerd in een kale en saaie omgeving, heeft de moeder van het meisje haar ook zinnen laten schrijven als “Ik zal niet liegen”, “Ik zal me goed gedragen op school” en “Ik zal verantwoordelijk zijn voor mijn acties.”  Op haar enige shirt stonden daarom zinnen tegen pesten.

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Toen de vrouw de foto's van de lege kamer op Facebook publiceerde en aan iedereen uitlegde wat ze had gedaan, werd het een echte "kwestie” op het web. Onder de mensen die haar antwoordden, waren er mensen die positief reageerden op de straf, omdat ze het juist, adequaat en nuttig vonden om het kind het belang van het vermijden van bepaald gedrag beter te laten begrijpen. Andere gebruikers vonden de gebeurtenis echter volledig overdreven en veel te ernstig, en bekritiseerden Amanda rechtstreeks.

“Het lijkt me geen harde straf. Als Hannah opgroeit en de wet overtreedt, is het resultaat de gevangenis, en dat is niet wat ik wil voor mijn kinderen. Ik denk dat het probleem van deze generatie juist de ontoereikende straffen zijn”. Na het incident meldde Amanda dat ze met haar dochter had gesproken, die de gemaakte fouten besefte en zei dat het haar erg speet. Ze schreef zelfs een verontschuldigingsbrief aan haar klasgenoot en leraar. “Ik weet dat ik niet verkeerd heb gehandeld - ging haar moeder verder - ik doe er alles aan om haar te helpen.” Wat vind jij? Was dit een te zware straf?

Advertisement