5 tips om beter met een te opdringerige schoonmoeder om te gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 tips om beter met een te opdringerige…
Een vrouw baart een tweeling van twee verschillende mannen: het ene kind is van haar man en het andere van haar minnaar Een man laat zijn vrouw en dochters in de steek omdat ze blauwe ogen hebben: een absurd verhaal over discriminatie

5 tips om beter met een te opdringerige schoonmoeder om te gaan

13 Augustus 2020 • Door Janine
4.006
Advertisement

Ze hielp je bij het organiseren van je bruiloft, misschien zelfs bij het uitkiezen van de trouwjurk voor de ceremonie en het eten; en toen je eenmaal getrouwd was, probeerde ze je misschien een handje te helpen met het huishouden, bij het opvoeden van je kinderen. Kortom, alle stellen weten dat de rol van de schoonmoeder in een zichzelf respecterend huwelijk erg belangrijk en tegelijkertijd omslachtig is. Hoe kunnen we proberen een goede relatie met onze schoonmoeder te onderhouden zonder inmenging of wrijving te veroorzaken?

Hier zijn 5 tips voor een goede relatie met je schoonmoeder:

  • Geef haar het juiste belang: probeer eenvoudigweg geen belangrijke informatie over je leven te verbergen, zoals de komst van een kind of andere zaken. Simpel gezegd, zorg ervoor dat ze, ook al is het niet helemaal met plezier van jouw kant, kan voelen dat haar rol als schoonmoeder over het algemeen wordt gerespecteerd.
  • Zoek de juiste afstand: moeder en schoonmoeder hebben je natuurlijk geholpen bij het organiseren van de bruiloft, maar pas op dat je haar niet de leiding geeft in de periode die erop volgt: eenmaal getrouwd, is het goed dat het leven van het paar privé is, zonder inmenging.
  • Haal het beste uit een slechte situatie: laat steken onder water, gezeur en min of meer belangrijke kritiek van je afglijden; je weet dat het moeilijk zal zijn, maar het beste maken van een slechte situatie is de beste oplossing!
  • Wees duidelijk tegen haar: verzin geen smoesjes als je niet met haar kunt lunchen of als je haar niet wilt zien of horen; duidelijkheid is een van de eerste regels om een ​​gezonde en constructieve relatie met iedereen te onderhouden, zelfs met je zo “gehate" schoonmoeder!
  • Wees jezelf: probeer je natuurlijk te gedragen, zonder valse houdingen en persoonlijkheden op te bouwen; misschien door je schoonmoeder beter te leren kennen, zul je begrijpen dat je misschien een gemeenschappelijke passie hebt: een boek, een film, muziek en waarom niet, zelfs koken. Het zal een manier zijn om dichterbij elkaar te komen in plaats van je van haar te verwijderen.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt