Deze man heeft meer dan 1.600 kinderen gered van illegale kinderhandel: nu hebben ze een beter leven

Janine image
door Janine

04 September 2020

Deze man heeft meer dan 1.600 kinderen gered van illegale kinderhandel: nu hebben ze een beter leven
Advertisement

Een onderwerp waar velen bang voor zijn om over te praten, maar dat in sommige delen van de wereld veel meer aanwezig is dan je denkt. Ondanks enkele taboe’s of ongemakkelijke kwesties, is de plaag van de handel in minderjarige kinderen in ruil voor gunsten van seksuele aard aan de grenzen tussen de VS en Zuid-Amerika moeilijk uit te roeien. Er is een man, Tim Ballard, een toegewijde vader van 9 kinderen, die tegen deze praktijk vecht en talloze levens redt.

via Deseret

Advertisement

Tim Ballard is een vader van negen kinderen en heeft jarenlang gewerkt bij het Amerikaanse Ministerie van Veiligheid, waar hij sinds het begin van de jaren 2000 erin slaagde in de wereld van kindercriminaliteit te infiltreren. Door te infiltreren als sekstoerist heeft Tim in de loop der jaren duizenden minderjarige levens gered en zichzelf blootgesteld aan een werkelijk duistere en verachtelijke realiteit...

Na jaren van speciale infiltrant van de Amerikaanse regering heeft Tim besloten dat hij een kind wilde helpen uit de keten van mensenhandel voor seksuele doeleinden te komen; hij wilde het jonge leven redden van de zoon van een Haïtiaanse dominee, een 3-jarige jongen genaamd Gardy die eerder was ontvoerd door een medewerker van de kerk en vervolgens verkocht aan kinderhandelaars.

Advertisement

Gardy was slechts de eerste van duizenden kinderen die Tim Ballard uit de verraderlijke klauwen van de kindersekshandel redde: dankzij Operatie Underground Railroad, gevormd door leden van de CIA en de veiligheidsafdeling, heeft Tim in de loop der jaren meer dan 1600 kinderen van een wreed lot kunnen redden.

Van Colombia tot Haïti, heeft de Underground Railroad onschuldige levens gered van de mensenhandel, door deze zeer jonge levens uit een angstaanjagende realiteit te halen. Allemaal dankzij de volharding van Tim Ballard.

Nu is Tim vader van 9 kinderen samen met zijn vrouw Katherine, en ondanks het feit dat hij gestopt is te werken op dit gebied, heeft hij besloten om achter de schermen te werken om de effectiviteit van zijn Operatie Underground Railroad, die honderdduizenden kinderen blijft redden van een onuitsprekelijke gruwel, uit te breiden.

Er zouden meer mensen zoals Tim moeten zijn in deze wereld!

Advertisement