3 nuttige toepassingen van rozemarijn die ideaal zijn voor het verlichten van symptomen van hoofdpijn

Janine image
door Janine

05 September 2020

3 nuttige toepassingen van rozemarijn die ideaal zijn voor het verlichten van symptomen van hoofdpijn
Advertisement

Er zijn fysieke ergernissen en ongemakken die helaas zo wijdverspreid zijn dat mensen het soms bijna als vanzelfsprekend beschouwen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn: wie heeft er nog nooit van zijn leven last van gehad? Voor sommigen is het een bijna constante aanwezigheid, waarmee ze leren te leven, niet altijd op de beste manier. Het is duidelijk dat als de pijnen hevig en terugkerend zijn, het altijd goed is om medisch onderzoek te doen, aangezien er veel oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn. Maar je kunt er ook gewoon last van hebben, zonder er veel aan te kunnen doen.

In deze gevallen komt de natuur ons echter vaak te hulp, en daarom hebben we besloten je te vertellen over een natuurlijk middel, bekend en zeer geurig, nuttig om hoofdpijn te verlichten. Waar hebben we het over? Over rozemarijn!

via Healthline

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Rozemarijn is een plant afkomstig uit de mediterrane gebieden en staat bekend om zijn typische geur, bedwelmend en ontspannend tegelijk. Ook vanwege dit kenmerk, hebben de belangrijkste toepassingen het altijd gezien als een hoofdrolspeler op culinair en cosmetisch gebied. Sinds de oudheid staat rozemarijn echter ook bekend om zijn "medicinale" effecten en voordelen voor het lichaam.

In het geval van terugkerende migraine en hoofdpijn, als de "gebruikelijke" medicijnen niet het gewenste effect geven, kan het een idee zijn om rozemarijn te proberen. Met name de etherische olie van dit waardevolle kruid kan op verschillende manieren worden gebruikt, die we hieronder opsommen.

1. In een aromatherapie-diffuser

Een paar druppels etherische olie van rozemarijn zijn voldoende om in het speciale bakje te doen om de ontspannende effecten te ervaren. Aromatherapie wordt veel gebruikt om fysieke ongemakken en stress te verlichten, en rozemarijn is echt een perfect kruid voor dit doel.

Advertisement
Phee/Wikimedia

Phee/Wikimedia

2. De slapen of het pijnlijke gebied masseren met etherische olie en een plantaardige olie

De ontspannende, pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen van deze mediterrane plant zijn al jaren bekend en worden gebruikt tegen hoofdpijn. Het masseren van pijnlijke punten of slapen met cirkelvormige bewegingen door etherische olie van rozemarijn te mengen met een plantaardige olie, zoals kokosolie, kan echt een waardevol hulpmiddel zijn om vermoeidheid, pijn en stress te verminderen en de bloedcirculatie te bevorderen. Specifieke onderzoeken hebben de effectiviteit ervan aangetoond.

3. In bad of als een infusie

Wat is er heerlijker dan een warm bad, wanneer we ons uitgeput voelen? Door een paar druppels etherische olie aan het water van ons bad toe te voegen, evenals een paar takjes verse rozemarijn, zullen het aroma en de eigenschappen van deze plant, gecombineerd met de stoom, werken als een echt "elixer" van ontspanning. De pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen van rozemarijn kunnen ook worden gebruikt als een heerlijke kruidenthee waaraan het kan worden toegevoegd.

Kortom: bij hoofdpijn, maar ook in diverse andere vervelende situaties, is deze typisch mediterrane plant een waardevolle hulp van Moeder Natuur. De effecten ervan zijn vaak bewezen door verschillende onderzoeken en je kunt het altijd proberen.

Zoals altijd specificeren we dat deze toepassingen nooit medisch advies, medicijnen en behandelingen mogen vervangen die worden aanbevolen door een specialist, bij wie het in ieder geval raadzaam is om contact op te nemen voor elk probleem.

Advertisement