Ze gaat naar de psycholoog om haar depressie te behandelen, maar hij vernedert haar door haar te vertellen dat ze moet afvallen

Janine

29 Juli 2022

Ze gaat naar de psycholoog om haar depressie te behandelen, maar hij vernedert haar door haar te vertellen dat ze moet afvallen
Advertisement

Wanneer men zich tot iemand wendt voor hulp, zou men verwachten niet beoordeeld te worden, zeker niet als de hulp van een specialist komt. Niet altijd vind je echter de juiste mensen om hulp te vragen en het kan gebeuren dat je in onaangename situaties terechtkomt, net zoals "Lady Boo", een jonge influencer, die zich tot een psycholoog had gewend om haar depressie te bestrijden. Hoewel het meisje naar de arts ging om haar angstproblemen op te lossen, stuurde de specialist haar onmiddellijk weg door haar te vertellen dat ze moest afvallen. Nadat hij haar had gevraagd of ze genoeg geld had, schreef hij haar enkele injecties voor om af te slanken, waarbij hij zich niet al te veel bekommerde om de geestelijke gezondheid van de jonge vrouw. Lady Boo voelde zich op zijn zachtst gezegd vernederd door deze houding tegenover haar.

via Instagram / laadyyboo

Advertisement

De geestelijke gezondheid is belangrijk en het is goed dat dit meisje heeft besloten naar een arts te gaan. Lady Boo is een jonge influencer die via haar profiel een positieve houding ten opzichte van haar lichaam probeert te promoten. Het sleutelwoord is om onszelf in al onze vormen te accepteren, ongeacht of we dun, dik, lang of klein zijn of dat we een bepaald fysiek kenmerk hebben waarvoor we ons meestal schamen vanwege de constante druk van buitenaf. Lady Boo verbergt bijvoorbeeld haar rondingen en haar extra kilo's niet. Toen ze naar een specialist ging om met haar angst en depressie om te gaan - problemen waar ze al sinds haar 14e mee te maken heeft - had ze niet gedacht dat ze met zo'n ongevoeligheid te maken zou krijgen.

"Ik maak een moeilijke periode door, dus ben ik naar mijn dokter gegaan. Ik was er tot nu toe niet geweest omdat ik van medisch centrum was veranderd. Zodra ik binnenkwam voor het consult, voelde ik me meteen beoordeeld door zijn blik. Ik sprak met hem over hoe ik me voelde en over mijn geschiedenis”, legde de jonge vrouw uit. Maar de psycholoog was niet zo begripvol, laat staan ​​professioneel: "Zijn antwoord was of ik genoeg geld had omdat er enkele nieuwe injecties waren die helpen om af te vallen", aldus de influencer. Na het onaangename medische onderzoek vroeg een verpleegster haar zonder er al te veel woorden aan vuil te maken op een weegschaal te gaan staan ​​voor de evaluatie van haar gewicht; toch begreep het meisje niet waarom ze problemen hadden met haar gewicht, aangezien zij ze niet had. Het is duidelijk dat de dokter haar overgewicht associeerde met de staat van angst en depressie die ze al een tijdje verkondigde, maar de manier waarop Lady Boo werd behandeld laat te wensen over.

Advertisement

Instagram / laadyyboo

"Toen de weegschaal het gewicht aangaf, zuchtte de verpleegster. Toen zei ze tegen me: “Het is voor je gezondheid, zo werken we hier. Je hoeft niet te huilen. Als je angst weg is, zul je tegen jezelf zeggen ‘Ik zal niet te veel rijst of pasta eten’’’, concludeerde de influencer, die haar ervaring afsloot.

Na het plaatsen van een video in tranen, steunden veel van haar volgers haar en nodigden ze haar uit om van arts te veranderen en niet ontmoedigd te zijn.

Hoe zou jij de ervaring van dit meisje beoordelen? Schrijf het in de reacties!

Advertisement