Een tiener blijft zich misdragen op school: zijn vader gaat de klas in en gaat voor straf naast hem zitten

Janine image
door Janine

19 Augustus 2020

Een tiener blijft zich misdragen op school: zijn vader gaat de klas in en gaat voor straf naast hem zitten
Advertisement

Als er een periode in het leven is die in het geheugen gegrift blijft, is het de jeugd. Het blijft in de herinneringen van elk individu, maar misschien nog wel meer in die van de ouders. Tussen fysieke en psychologische veranderingen en een wisselend humeur verveel je je nooit.

Deze wispelturigheid manifesteert zich niet alleen thuis maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld op school. Er is natuurlijk begrip voor nodig, maar ook een vinger aan de pols, anders riskeer je slechte gewoontes te creëren.

via parentingisnteasy.co

Denise Howard / Facebook

Denise Howard / Facebook

Ook voor Denise en Bradley Howard, een Amerikaans stel, was het de beurt om deze “spannende ervaring” mee te maken. Hun 17-jarige zoon Brad vertoonde al een tijdje de duidelijke symptomen van een “tieneropstand".

Het ene moment was hij het lieve kind van mamma en pappa, het andere moment een luie jongen die problemen wilde veroorzaken. Zijn leraar had hen al verschillende keren gewaarschuwd voor zijn ongedisciplineerde gedrag.

Advertisement
Molli Howard

Molli Howard

Tijdens een van de gebruikelijke vader-zoongesprekken beval Bradley de jongen om zich beter te gedragen, anders zou hij actie ondernemen. Als hij niet stopte met het veroorzaken van problemen in de klas, zou hij persoonlijk naar school komen en naast hem gaan zitten. Brad nam de waarschuwing helaas niet serieus en ging gewoon door. En zo kwam de dag dat die woorden in daden veranderden en die dreiging in een belofte om te zetten. Op een vrijdag, toen Bradley vrij van zijn werk was, ging hij naar school en zoals gezegd zat hij aan dezelfde schoolbank als zijn zoon.

Het bijzondere gebaar werd vereeuwigd op een foto die de vader zelf maakte en op Facebook plaatste als een voortdurende herinnering en waarschuwing. Voor Brad was het een nogal onaangename en gênante ervaring die hij nooit zal vergeten!

Advertisement