14 mensen besmet na een "onschuldig" etentje met het gezin: de heer deze huizes voelt zich schuldig

Janine image
door Janine

23 Augustus 2020

14 mensen besmet na een "onschuldig" etentje met het gezin: de heer deze huizes voelt zich schuldig
Advertisement

Sinds mensen te maken hebben met het Coronavirus, moesten sociale gewoonten zich noodzakelijkerwijs aanpassen aan deze nieuwe realiteit. De maanden van lockdown, isolatie, afstand nemen en gezondheidsmaatregelen dienden om het aantal besmettingen van de pandemie terug te dringen.

Met "fase twee" hebben te veel mensen zich laten gaan, in de overtuiging dat het ergste achter de rug was of dat het nooit echt was gebeurd. Het verhaal van vandaag laat zien hoe verkeerd dit is.

via dallasvoice.com

WFAA

WFAA

Tony Green woont met zijn vrouw in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas. Om de "terugkeer naar normaal" te vieren, bedacht de man om een ​​familiereünie te organiseren. Ongeveer twintig mensen zouden aan de bijeenkomst hebben deelgenomen. Iedereen voelde zich veilig en tijdens de lunch nam niemand de moeite om de meest elementaire voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Alles leek op rolletjes te lopen, het was een gezellige en ontspannende barbecue. Tony heeft zelfs de foto's van die dag op sociale media gepost.

Helaas begonnen een paar dagen later veel gasten symptomen van Covid-19 te ervaren. Geen van de aanwezigen had ergens last van tijdens het etentje, maar experts waarschuwen constant voor de zogenaamde "asymptomatische gevallen”.

Advertisement
WFAA

WFAA

Voordat het hem overkwam, was Tony een van de velen die geloofden dat de pandemie eigenlijk een uitvinding van de media was om de bevolking onder controle te houden. Desondanks moest hij echter van gedachten veranderen. Maar liefst 14 van de deelnemers testten positief, 12 herstelden na een paar weken. Helaas heeft de grootmoeder van Tony's vrouw het niet gehaald en ligt zijn schoonvader op de intensive care aangesloten aan de beademing. Zelf moest hij enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Zelfs zonder alles vrijwillig uitgelokt te hebben, voelt de man zich nu ontzettend schuldig.

Tony heeft zijn ervaringen op internet gepubliceerd en gedeeld en daarbij een beroep gedaan op de voorzichtigheid van mensen. Zijn verhaal is het bewijs dat het gevaar nog niet geweken is en dat iedereen verantwoordelijk is voor de veiligheid van anderen.

Advertisement