Geboren zonder benen, is ze op 8-jarige leeftijd een talent voor artistieke gymnastiek en een inspiratie voor iedereen

Janine image
door Janine

02 September 2020

Geboren zonder benen, is ze op 8-jarige leeftijd een talent voor artistieke gymnastiek en een inspiratie voor iedereen
Advertisement

Het thema "diversiteit" blijft relevant. Er is altijd wel iemand op de wereld die, min of meer vrijwillig, grenzen stelt aan degenen die “drager van fysieke vermogens" zijn. Deze grenzen zijn alleen mentaal en cultureel, omdat het concept van normaliteit voortdurend verandert. Mensen met een handicap hebben zeker speciale aandacht nodig, maar dit betekent niet dat ze genoegen moeten nemen met een tweederangs bestaan.

via Times Recorder

Advertisement
Facebook

Facebook

Een belangrijke levensles komt van de 8-jarige Paige Calendine die in Zanesville, in Ohio woont. Het meisje werd geboren zonder benen, maar ze werd net als alle andere meisjes opgevoed. Sean en Heidi, haar ouders, hebben sinds haar geboorte besloten dat haar toestand geen handicap maar een "speciale vaardigheid" zou worden.

Advertisement
YouTube

YouTube

Ze schreven haar in voor cursussen artistieke gymnastiek sinds ze nog maar 18 maanden oud was. Het idee was om haar te helpen kracht in het bovenlichaam te ontwikkelen. Het bleek dat Paige ongelooflijk getalenteerd was en ze ontzettend van sport hield.

Facebook

Facebook

Het meisje won zelfs de eerste prijs bij de Xcel Bronze in oktober 2019 en nam in maart 2020 deel aan het Arnold Sports Festival. Haar trainer, Esther Weibel, volgt haar dagelijks met een persoonlijk trainingsprogramma. Ze creëerde een alternatief plan voor haar dat past bij haar mogelijkheden, waardoor de routine vrijer en op maat gemaakt werd.

Facebook

Facebook

Paige wijdt zich met inzet en doorzettingsvermogen aan de oefeningen en kijkt ernaar uit om ook met andere disciplines te experimenteren. Het meisje is een symbool van moed en dient als inspiratie voor iedereen.

De enige echte limiet ligt in de verbeelding. Alles komt voort uit de keuze om dromen na te jagen in plaats van weg te rennen voor nachtmerries. Dit soort motivatie geeft vleugels, en als je die eenmaal hebt veroverd, heb je niets anders meer nodig.

Advertisement