Ze vindt een klaagbriefje op de deur over het nachtelijke huilen van haar zoon: "Uw kinderen zijn uw verantwoordelijkheid"

Janine image
door Janine

06 September 2020

Ze vindt een klaagbriefje op de deur over het nachtelijke huilen van haar zoon: "Uw kinderen zijn uw verantwoordelijkheid"
Advertisement

Ouders weten wat het betekent om kleine kinderen in huis te hebben. Hoeveel tijd er ook is verstreken, de herinneringen aan slapeloze nachten zijn onuitwisbaar. Deze periodes duren soms langer, soms korter, maar het is een verplichte en natuurlijke levensfase. Tot nu toe niets vreemds, maar het wordt ingewikkeld als niet alleen mama en papa wakker blijven, maar ook de buren. Het gezin van de baby kan er niets aan doen, maar hebben buren het recht om te slapen? Wie heeft er dan gelijk?

via Nacho Duque/Twitter

Advertisement
Nacho Duque/Twitter

Nacho Duque/Twitter

De bovengenoemde omstandigheid, die inderdaad heel gewoon is, deed zich voor in het huis van Nacho Duque. De man heeft een dochtertje van een paar maanden, die helaas vooral 's nachts niet wil slapen. Andere huurders van de flat, geïrriteerd door het lawaai, schreven een bericht en hebben het aan de deur vastgeplakt. Het klaagbriefje ziet er ongeveer zo uit:

Als je me nog een keer wakker maakt, zal ik een klacht indienen. Uw kinderen zijn uw verantwoordelijkheid. Zorg ervoor dat ze ons 's nachts of ’s morgens vroeg niet storen. Onthoud dat u niet de enige bent die in dit gebouw woont”.

Nacho had al eerder zulke irritante en dreigende waarschuwingen gekregen. Wetende wie de auteur was, had hij al geprobeerd hem persoonlijk of telefonisch te spreken. De persoon in kwestie antwoordde echter nooit.

Advertisement
Dave Buchwald/Wikimedia - foto di archivio

Dave Buchwald/Wikimedia - foto di archivio

De man besloot daarom online te reageren op de klachten, via zijn Twitter-profiel. Dit was zijn antwoord:

“Geloof me, ouders zijn de eersten die willen dat hun kinderen elke nacht rustig slapen, maar helaas is de realiteit vaak anders. Het spijt me dat het huilen van mijn dochter je dromen onderbreekt, maar ze werd geboren met deze "fabrieksfout" en heeft geen schakelaar om uit of zachter te zetten. Ik zou het met je eens zijn als ik 's ochtends om 4 uur achter het drumstel zou zitten, maar als mijn dochter 's nachts huilt, is het niemands schuld. Als deze ervaring er niet voor heeft gezorgd dat je geen ouder wilt worden, dan wens ik je dat je stille kinderen ter wereld brengt. Ten slotte, als je me iets te vertellen hebt, zou ik je willen vragen het persoonlijk te doen of de deur voor me te openen als ik kom aankloppen. Op deze manier zal ik niet langer gedwongen worden om te communiceren via sociale netwerken. Dat gezegd hebbende, goedenacht”.

De Tweet van Nacho werd meer dan 7.000 keer gedeeld. Velen kozen zijn kant met begrip en solidariteit. Anderen kozen in plaats daarvan de kant van de buurman en deden een beroep op het recht om te kunnen rusten zonder gestoord te worden. De meer gematigden stelden gewoon voor om de kamer van het meisje geluiddicht te maken. Het is niet bekend hoe het verhaal eindigde, maar waar het om gaat, is het altijd proberen om conflicten op te lossen door compromissen te sluiten. De vrijheid van een individu eindigt immers waar die van een ander begint.

Advertisement